Sovellusvideo – Kaasua ja puukaasua

tiistaina 23. helmikuuta 2010 |

Ei avainsanoja

Luokka-asteet

Peruskoulun 7.-9. luokat ja lukio

Kuvaus:

Matemaattiset funktiot ja fysikaaliset ilmiöt ovat nykyaikaisten kilpa-autojenkin taustalla. Tämä käy ilmi Kaasua ja puukaasua -videosta (kesto 8 min 6 s), jossa esitellään Oulun seudun ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikön Autolaboratorion toimintaa.

Laboratoriossa on vuodesta 1995 tehty erilaisia tuotekehitysajoja ja autojen perusmittauksia sekä kilpa-autojen säätämistä tehodynamometrillä ja moottorin diagnosointia. Tätä tietotaitoa hyödynnetään myös autotekniikan opetuksessa ja monissa muissa sovelluksissa, kuten videolla esiteltävissä puukaasuauto Elkaminassa sekä Kempeleen ekokorttelissa.

Kaasua ja puukaasuaOuLUMA Vimeossa.


Ei kommentteja artikkelille “Sovellusvideo – Kaasua ja puukaasua

Kirjoita kommentti