Yksikönmuunnospelit

perjantaina 5. helmikuuta 2010 |

Avainsanat: massa, pituus, tilavuus, yksikönmuunnokset

Luokkataso:

5.-9. luokat.

Välineet:

erivärisiä kopiopapereita, kontaktimuovia / laminointimahdollisuus

Kuvaus:

Kokonaisuudessa yksikönmuunnoksien harjoitteluun annetaan työkaluksi erilaisia toiminnallisia yksikönmuunnospelejä. Tavoitteena on massan, pituuden ja tilavuuden yksikönmuunnosten oppiminen eri vaikeustasoja tarjoavien pelien avulla. Lisäksi oppilaan on tarkoitus oppia ymmärtämään, minkälaista asiaa esimerkiksi tilavuus kuvaa. Monelle oppilaalle on yllättävän vaikeaa ymmärtää eri mittayksikköjen eroa.

Huom! Suurustelua ja Pikkumaista -pelit: Näiden pelien pelaaminen onnistuu pituutta ja massaa kuvaavilla korteilla siten, että jokaisesta korttiparista otetaan käyttöön vain toinen (esim. joko 500 mm tai 0,5 m). Peleihin kannattaa ottaa mukaan helpommat ja haastavammat kortit, jolloin kortteja tulee peliin yhteensä 24 kpl.

  1. Yksikönmuunnospelit – Työohje – PDF
  2. Oppilaille kopioitavat ohjeet – PDF
  3. Pelikorttipohjat – PDFEi kommentteja artikkelille “Yksikönmuunnospelit

Kirjoita kommentti