Mittaamisen opetus perusasteella

maanantaina 29. maaliskuuta 2010 | Tiina Komulainen | Ei kommentteja

Aika ja paikka:

maanantaina 12.4.  klo 15.00-17.00
tiistaina 20.4.  klo 15.00-17.00
maanantaina 3.5. klo 15.00-17.00

Oulun normaalikoulu, perusaste 7-9 ja lukio
Kaitoväylä 7, Oulu

Kohderyhmä:

Luokanopettajat, yläkoulun matematiikan opettajat, aineenopettajaopiskelijat ja kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Sisältö:

Kurssilla perehdytään mittaamisen opetukseen perusasteella. Kurssi käsittää yhden luennon ja kaksi toiminnallista työpajakokonaisuutta.

12.4.2010. klo 15.00-17.00 Mittaamisen opetus perusasteella

Mittaamisen opettaminen on arkimatematiikkaa parhaimmillaan. Mittaamisen opetuksessa siirrytään kuitenkin alakoulussa usein liian nopeasti mittayksiköiden käsittelyyn ja näin itse mittaaminen jää varsin vähälle huomiolle. Vesa-Matti Sareniuksen luennolla esitellään mittaamisen opettamista ja sen suhdetta suurelaskentaan, myös suurelaskennan opetusta sivutaan. Lisäksi koulutuksessa esitellään lyhyesti Oulun LUMA-keskus OuLUMA ja Teknologiakasvatuksen keskus Teknokas.

20.4. klo 15.00-17.00 Mittaamisen toiminnallinen työpaja I

Koulutuskerralla perehdytään mittaamiseen liittyviin toiminnallisiin tehtäviin työpistetyöskentelynä. Käsiteltävät aiheet liittyvät erityisesti alakoulun 1.-5. luokkien opetussuunnitelman perusteiden mukaisiin aihepiireihin. Koulutuksessa käsiteltävä materiaali ovat sellaisenaan hyödynnettävissä peruskoulun opetuksessa.

3.5. klo 15.00-17.00 Mittaamisen toiminnallinen työpaja II

Koulutuskerralla perehdytään mittaamiseen liittyviin toiminnallisiin tehtäviin työpistetyöskentelynä. Käsiteltävät aiheet liittyvät erityisesti peruskoulun 6.-9. luokkien opetussuunnitelman perusteiden mukaisiin aihepiireihin. Koulutuksessa käsiteltävä materiaali ovat sellaisenaan hyödynnettävissä peruskoulun opetuksessa.

Ilmoittautuminen ja kurssitiedot:

Kurssin järjestelyistä vastaa OuLUMA-keskus ja sitä ovat lisäksi toteuttamassa Teknologiakasvatuksen keskus Teknokas, Oulun yliopiston Kasvatustieteellinen tiedekunta ja Oulun Normaalikoulu. Kurssi on osallistujille maksuton.

Voit ilmoittautua joko kaikkiin kolmeen tilaisuuteen tai vain haluamiisi tilaisuuksiin. Ilmoittautuminen viimeistään koulutustilaisuutta edeltävänä päivänä, verkkolomakkeella alla olevan linkin kautta. Lisätietoja kurssista voit kysyä osoitteesta tiina.komulainen@oulu.fi.

  1. Ilmoittautuminen

Ei kommentteja artikkelille “Mittaamisen opetus perusasteella

Kirjoita kommentti


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia