Lasten ja nuorten lintupäivä 24.5.-6.6.2010

tiistaina 25. toukokuuta 2010 | | Ei kommentteja
Kuva cc SA -lisenssillä

BirdLife Suomi ja Luonto-Liitto kutsuvat kaikki lapset ja nuoret viettämään Lasten ja nuorten lintupäivää 24.5.-6.6.2010.  Tapahtumaan voi osallistua vaikkapa perheen, luokan tai muun ryhmän kanssa.

Ideana on lähteä linturetkelle ja lähettää sen jälkeen retkikertomuksia, kuvia ja kysymyksiä tapahtuman Facebook-sivulle tai postitse. Asiantuntijat kommentoivat lähetettyjä kysymyksiä ja tunnistavat kuvista nimeämättä jääneet linnut. Retkipäivän voi valita vapaasti tapahtuman ajalta ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kivoja lintuaiheisia palkintoja.

Tapahtuma on maksuton, ennakkoilmoittautumista ei tarvita eikä ikärajoja ole. Lasten ja aikuisten toivotaan retkeilevän yhdessä, nuoret voivat halutessaan osallistua ilman ohjaajaa. Järjestäjät korostavat, että suurta lintutuntemusta ei vaadita – tärkeintä ovat yhteiset hauskat luontokokemukset!

Lintupäivän tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria lintu- ja muuhun luontoharrastukseen. Tavoitteena on myös kannustaa lapsia ja aikuisia yhteiseen retkeilyyn ja tutustumaan lähiseutunsa luontoon.

Lisätietoja Lasten ja nuorten lintupäivästä löydät tapahtuman verkko- ja Facebook-sivuilta.

  1. http://www.birdlife.fi/lintupaiva/
  2. http://www.facebook.com/event.php?eid=111749785523771&ref=mf

Kati Kyllönen toimii suunnittelijana Oulun yliopiston LUMA-keskuksessa. Koulutukseltaan hän on fyysikko sekä fysiikan, kemian ja matematiikan opettaja.

Ei kommentteja artikkelille “Lasten ja nuorten lintupäivä 24.5.-6.6.2010

Kirjoita kommentti