Tervetuloa mukaan Liikkeelle! -hankkeeseen

torstaina 6. toukokuuta 2010 | | Ei kommentteja

Liikkeelle! on valtakunnallinen, Opetushallituksen rahoittama oppimisympäristöjen kehittämishanke, josta vastaavat Kalajoen lukio ja tiedekeskus Heureka. Hankkeessa kehitetään verkkopalvelua arkiympäristössä oppimisen tueksi. Verkkopalvelu koostuu nuorten arkiseen ympäristöön perustuvista opetusmenetelmistä, useita oppiaineita yhdistävistä projekti-ideoista sekä yhteisöllisestä oppimisympäristöstä, joka sisältää paikkatietoalustan.

Typpidioksidimittauksen pilotointi

Hankkeen pilottikouluissa on toteutettu ilmanlaadun tutkimusta typenoksidien passiivikeräyksenä. Syksyllä menetelmää pilotoidaan 30 koulussa eri puolilla maata yhteistyössä LUMA-keskusten kanssa.

Pilotointiin mukaan lähteville kouluille lähetetään elokuun aikana neljä aktivoitua passiivikeräintä. Oppilaat vievät keräimet koulun lähiympäristöön syyskuun alussa ja lähettävät ne kuukauden kuluttua analysoitavaksi valtakunnalliseen LUMA-keskukseen. Tulokset lähetetään takaisin kouluille loppulaskentaa varten. Koulut julkaisevat tulokset Liikkeelle! –oppimisympäristössä, jonne kaikki mittaukseen osallistuvat saavat tunnukset. Varsinainen tulosten vertailu tapahtuu LUMA-viikolla oppimisympäristöä hyödyntäen.

Menetelmä on käytössä pääkaupunkiseudulla, ja sen on kehittänyt Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY, entinen YTV). Menetelmästä tullaan tekemään yläkoulujen ja lukioiden kemian, biologian ja maantieteen opetukseen soveltuva opetusmenetelmä.

Ilmoittaudu mukaan typpidioksimittauksen pilotointiin

Jos haluat ryhmäsi kanssa liittyä ilman typpidioksidin mittaukseen, ilmoittaudu  Tiina Hyttiselle tiina.hyttinen@kalajoki.fi 31.5. mennessä.  Mittaukseen osallistuminen on kouluille maksutonta. Lisätietoja Liikkeelle! -hankkeesta löydät hankkeen verkkosivulta:

  1. Liikkeelle! -sivusto

Tiina Hyttinen toimii Liikkeelle! -hankkeen projektikoordinaattorina.

Ei kommentteja artikkelille “Tervetuloa mukaan Liikkeelle! -hankkeeseen

Kirjoita kommentti