Polttokennot

perjantaina 23. heinäkuuta 2010 |

Avainsanat: energiantuotanto, polttokennot

Luokkataso:

yläkoulu ja lukio

Välineet:

Kokeellisen työn suorittamiseen tarvitaan polttokennoauto. Autoja myy esimerkiksi MFKA Verkkokauppa osoitteessa http://verkkokauppa.mfka.fi/.

Kuvaus:

Polttokenno on laite, joka muuntaa polttoaineen kemiallisen energian suoraan sähköksi.  Yläkoululaisten kanssa polttokennoihin voidaan tutustua yhtenä esimerkkinä ympäristöystävällisestä energiantuotantoteknologiasta. Lukiolaisten kanssa on mahdollista syventyä tarkemmin polttokennon toimintaan ja siinä tapahtuviin kemiallisiin reaktioihin.

  • Teoriapaketti polttokennoista:
  1. Polttokennot – PDF
  • Kokeellisen työskentelyn tueksi Kemianluokka Gadolinin tuottamat materiaalit:
  1. Polttokennoauton ohjekirja – PDF
  2. Polttokennoauto, oppilastyö – PDF

Kemianluokka Gadolin on Helsingin yliopiston ja teollisuuden yhteinen opetushanke. Toiminta on suunnattu niin ala- ja yläluokkien kuin lukioiden ja ammatillisen koulutuksen opetukseen. Kemianluokka Gadolinin verkkosivut löytyvät osoitteesta http://www.helsinki.fi/kemianluokka/.


Ei kommentteja artikkelille “Polttokennot

Kirjoita kommentti