Publiikki – opiskelujen päätösjuhla

maanantaina 5. heinäkuuta 2010 | | Ei kommentteja

Publiikki on suoritettujen tutkintojen julkistamistilaisuus, jossa tiedekunnan dekaani jakaa todistukset valmistuville opiskelijoille. Publiikki järjestetään yleensä kerran kuussa tiedekunnasta riippuen.

Teknillisen tiedekunnan vuoden 2010 viimeisessä publiikissa oli valmistuneita ennätysmäärä, yhteensä 253 teknillisen tiedekunnan opiskelijaa valmistui. Tämä on yhtä paljon kuin normaalisti puolessa vuodessa. Valmistumisrynnistys johtui tulevasta tutkinnon uudistuksesta, jossa tutkinto muuttuu kaksi portaiseksi.

Todistusten jaon jälkeen tilaisuudessa palkittiin ansioituneita opiskelijoita Tauno Tönningin säätiön stipendeillä, killat muistivat omia aktiivisia jäseniään ja musiikista vastasivat Teekkaritorvet sekä Teekkarikuoro Teeku. Lopuksi tarjolla oli kakkukahvit valmistuneille ja vieraille.

”Ensimmäiset vuodet menivät opiskelun oppimiseen”

Yliopisto opintojen suoritusaika vaihtelee hieman tiedekunnittain, mutta keskimääräinen aika on viidestä kuuteen vuotta.

”Valmistumisen jälkeiset tunnelmat ovat mukavat, mutta samalla haikeat” tuumaa prosessitekniikan puolelta diplomi-insinööriksi valmistunut Tiina Karila. ”Aluksi kaikki tuntui oudolta ja ensimmäiset vuodet menivätkin opiskelun oppimiseen” Tiina tiivistää omaa opiskeluaikaansa. Eniten hän jää kaipaamaan kavereiden kanssa vietettyä aikaa, joka ei ole enää entisensä opiskelujen jälkeen.

Diplomityöpaikan Tiina sai viime vuoden loppupuolella pitkän etsinnän jälkeen. ”Diplomityön teko oli jopa yllättävänkin helppoa, muutamaa epätoivon hetkeä lukuunottamatta.”

Tietotekniikan diplomi-insinööriksi valmistuva Tuomas Talus pohtii omaa opiskeluaikaansa: ”Opiskelu tuntui aika pitkältä, mutta kuitenkin nämä kuusi vuotta menivät tasaiseen tahtiin”. Hän on tyytyväinen lopputulokseen ja naurahtaa: ”mitäänhän tässä ei ole vielä saavutettu.”

Tulevaisuuden näkymät

Tekniikan akateemisten liitosta Jukka Oravan mukaan tekniikan alalla on hyvät työllisyysnäkymät talousnotkahduksesta huolimatta. Tilastojen valossa työllisyys näyttää valoisalta, sillä TEK:in jäsenten työttömyysaste on ollut laskussa ja on noin neljän prosentin luokkaa.

Tuomas pohtii jo tulevaisuuttaan, mitä sitä haluaisi tehdä isona. Hän on työskennellyt sähkö- ja tietotekniikan osastolla opiskeluaikana ja haaveena olisi päästä ulkomaille töihin.

Tiinalla ei ole vielä töitä, mutta hänellä on vielä muutama oljenkorsi käyttämättä. Hänelle on kuitenkin kertynyt työkokemusta alan yrityksistä jo opiskeluajoilta.

Kuvat: OuLUMA – Hanna Mansikka

Hanna Mansikka on matemaattisten aineiden opettaja.

Ei kommentteja artikkelille “Publiikki – opiskelujen päätösjuhla

Kirjoita kommentti