Matemaattisten tieteiden koulutusohjelma

tiistaina 31. elokuuta 2010 | Tuomo Tomperi | Ei kommentteja
Kuva: Tiina Komulainen

 

Hyvä opiskelija,

Matematiikalla on 5000-vuotinen historia. Se on erottamaton osa kulttuuriamme mutta myös ehdoton edellytys modernille yhteiskunnalle. Matematiikka on tieteen ja teknologian kieli ja matemaattiset menetelmät valtaavat jatkuvasti alaa niin eri tieteiden perustutkimuksen kuin käytännön sovellutustenkin piirissä. Matematiikan osaaminen on siksi arvostettua ja matemaattisilla taidoilla on kysyntää mitä moninaisimmilla työelämän aloilla.

Oulun yliopiston matemaattisten tieteiden laitoksella on edustettuna koko matemaattisten tieteiden kirjo puhtaasta matematiikasta sovelletun matematiikan kautta tilastotieteeseen. Laitos on tunnettu innovatiivisista opetusmenetelmistään ja palkittu kahteen otteeseen opetuksen valtakunnallisena huippuyksikkönä. Luento-opetuksen lisäksi erityisesti opiskelun alkuvaiheessa ryhmätyöskentely vanhempien opiskelijoiden opastuksella sekä monimuotoiset laskuharjoitukset tehostavat oppimista. Laitoksen tutkimustoiminta on myös erittäin vireää ja professorien joukossa on tutkijoita mm. kahdesta valtakunnallisesta matematiikan huippuyksiköstä.

Tervetuloa opiskelemaan matemaattisia tieteitä!
Lasse Holmström
Johtaja
Matemaattisten tieteiden laitos

 • Tutkinnon nimike: Luonnontieteiden kandidaatti (alempi tutkinto), Filosofian maisteri (ylempi tutkinto), Filosofian lisensiaatti ja Filosofian tohtori (jatkotutkinnot)
 • Linjat: aineenopettajan linja
  matematiikan linja
  tilastotieteen linja
  sovelletun matematiikan linja
  matematiikan ja tietotekniikan linja
 • Työnantajia: Koulut, ammattikorkeakoulut  ja yliopistot
  Nokia ja muut teknologia-alan yritykset
  VTT ja muut tutkimuslaitokset
  Tilastokeskus
 • WWW-sivut: http://math.oulu.fi
 • Yhteystiedot: puh. (08) 553 1731
  Pentti Kaiteran katu 1
  PL 3000
  90014 Oulun yliopisto

Ei kommentteja artikkelille “Matemaattisten tieteiden koulutusohjelma

Kirjoita kommentti


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia