Ammattiopisto

perjantaina 24. syyskuuta 2010 | Merja Vaaramaa | Ei kommentteja

Hyvä opiskelija,

Oulun seudun ammattiopisto (OSAO) on monialainen ammatillinen oppilaitos, jossa opiskelee 8500 nuorta ja aikuista. Toimimme kahdessatoista yksikössä Oulun seudulla ja Koillismaalla.

Meillä voit valita sinua kiinnostavan ammatin 33 perustutkinnon ja 65 koulutusohjelman joukosta. Koulutusaloja on seitsemän: kulttuuriala, yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala, luonnontieteiden ala, tekniikan ja liikenteen ala, luonnonvara- ja ympäristöala, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousala. Opiskelun yksilöllisyys, opiskelijalähtöisyys ja opiskelijan tukeminen ovat toimintamme tärkeitä periaatteita.

Suorittamalla kolmivuotisen ammatillisen perustutkinnon saat ammatin sekä saman jatko-opintokelpoisuuden kuin lukiosta. Luontevin jatko-opintoväylä ammatillisen perustutkinnon suorittaneille on ammattikorkeakoulu. OSAO:ssa toimii myös ammattilukio, jossa voit kätevästi yhdistää ammatti- ja lukio-opinnot. Viime vuosien aikana ammattiopistostamme on valmistunut yli 300 ammatilliset ja lukio-opinnot suorittanutta opiskelijaa.

Me ammattiopistossa ennakoimme ja kehitämme jatkuvasti koulutustamme vastaamaan työelämän muuttuvia tarpeita. Yritykset tarvitsevat jatkossa yhä enemmän ammatillisen perustutkinnon suorittanutta työvoimaa. Koulutetun ammattilaisen tulevaisuus näyttää valoisalta.

Tervetuloa ammattiopistoon
Jarmo Paloniemi
rehtori
Oulun seudun ammattiopisto

 • Tutkinnon nimike: Ammatillinen perustutkinto
 • Pääalat: Humanistinen ja kasvatusala,
  Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala,
  Kulttuuriala,
  Luonnontieteidenala
  Tekniikan ja liikenteen ala,
  Luonnonvara- ja ympäristöala,
  Sosiaali-, terveys ja liikunta-ala,
  Matkailu-, ravitsemis- ja talousala
 • Koulutuksen rakenne: Teoria ja käytäntö, työssäoppiminen
 • Koulutuksen kesto: 3 vuotta
 • Koulutuksen laajuus: 120 ov
 • Suorittaminen: Ammatilliset oppilaitokset, oppisopimuskoulutus
 • Hakeminen: Yhteishaku keväällä ja syksyllä

Ei kommentteja artikkelille “Ammattiopisto

Kirjoita kommentti


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia