Laboratorioalan koulutusohjelma

keskiviikkona 22. syyskuuta 2010 | Tuomo Tomperi | Ei kommentteja

Hei Sinä opiskelija,

Ei elämää ilman kemiaa.  Me kaikki tarvitsemme ja käytämme kemiaa, mutta harvat meistä ovat kemian alan ammattilaisia – kykenevät selvittämään esimerkiksi rikollisten DNA-sormenjälkeä, mansikoiden torjunta-ainejäämiä, lastenruokien raskasmetallipitoisuuksia tai ruokohelpipellettien lämpöarvoja. Oulun seudun ammattikorkeakoulun tekniikan yksiköstä löytyy nuori ja virkeä laboratorioalan koulutusohjelma, joka on täyttä kemiaa. Koulutusohjelmastamme valmistuu kemian ja laboratoriotyöskentelyn taitajia, laboratorioanalyytikkoja, vaikkapa ympäristölaboratorioihin, erilaisiin tutkimuslaitoksiin ja biotekniikkayrityksiin.

Laboratorioanalyytikko-opinnot sisältävät kemian ohella matematiikkaa, fysiikkaa, tietotekniikkaa ja kieliä, mutta pääpaino on kuitenkin teoriassa opitun soveltamisessa laboratoriotyöskentelyyn. Noin puolet opinnoista on työelämälähtöisiä laboratorioharjoituksia. Opiskelijat pääsevät tekemään analyysejä nykyaikaisissa laboratorioissamme monipuolisella laitteistolla ja välineistöllä tukenaan ammattitaitoinen henkilökunta. Työelämäyhteyksiä pidetään yllä erilaisissa hankkeissa ja projekteissa, harjoittelussa ja opinnäytetyötä tehtäessä.  Koulutusohjelmamme on kooltaan pieni ja mahdollistaa näin ollen tiiviit vuorovaikutussuhteet ja hyvän opiskeluilmapiirin.

Tervetuloa laboratorioalalle!
Pirkko Kekarainen
Osastonjohtaja
Laboratorioalan koulutusohjelma


 

 • Tutkinnon nimike: Tekniikan ammattikorkeakoulu-
  tutkinto, Laboratorioanalyytikko (AMK)
 • Suuntautumisvaihtoehdot: Bioteknologian sv
  Laboratorioanalytiikan sv
 • Työllistyminen: Talvivaaran kaivos, Kittilän kultakaivos, Outokumpu, Rautaruukki, MTT, VTT,
  BBS, Medipolis GMP, Suomen Ympäristöpalvelu
 • WWW-sivut: http://www.oamk.fi/tekniikka/
  hakijalle/koulutusohjelmat/
  laboratorioala/
 • Yhteystiedot: puh. 010 27 21030
  Oulun seudun ammattikorkeakoulu
  Tekniikan yksikkö
  Kotkantie 1
  90250 OULU

Ei kommentteja artikkelille “Laboratorioalan koulutusohjelma

Kirjoita kommentti


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia