Valtakunnallinen Energiansäästöviikko 11.-17.10.2010

torstaina 7. lokakuuta 2010 | | Ei kommentteja

Mikä on Energiansäästöviikko?

Energiansäästöviikko on vuosittain viikolla 41 toistuva kampanja, jonka aikana kiinnitetään huomioita energiansäästöön ja tottumuksiin käyttää energiaa. Teemakampanjalla pyritään saamaan viikon aikana harjoiteltuja energiansäästökeinoja osaksi arkea, niin että niistä tulisi itsestäänselvyyksiä.

Tänä vuonna Energiansäästöviikko on uudistunut. Uudessa kampanjassa on pääpaino energiansäästötekojen toteuttamisessa ja niiden merkkaamisessa toteutetuiksi osallistujan omille, kaikille näkyvissä oleville sivulle. Kampanjan tavoitteena on aktivoida ihmisiä niin kotona kuin yrityksissä, kouluissa ja erilaisissa yhteisöissä, toteuttamaan verkkopalvelussa annettuja hyviä energiansäästövinkkejä käytännössä.

Uutta kampanjassa on se, että osallistuja voi kertoa toteuttamistaan energiansäästöteoista omalla julkisella sivullaan sekä jakaa oman energiansäästövinkkinsä muiden kanssa. Jakaminen tapahtuu syöttämällä vinkki suoraan verkkopalveluun käyttäjätunnusta hyödyntäen.

Tokaluokkalaisille oma kampanja

Suurimmassa osassa Suomen peruskouluja vietetään viikolla 41 erityistä Tokaluokkalaisten energiansäästöviikkoa. Kampanjaan osallistuvat koulut hyödyntävät Lasten Keskuksen kustantamaa Hei, kaikki toimii! -energiaopetuspakettia, joka on ensisijaisesti tarkoitettu peruskoulun toisen luokan oppilaille, mutta siinä on myös ylemmille luokille sopivia tehtäviä. Se antaa tietoa energiasta käsitteenä, energian tuotannosta ja järkevästä käytöstä sekä säästämisestä. Säästöviikon aikana kouluissa seikkailevat innostuneet energia-agentit ja Väijykortteihin tehdään tarkkoja kirjauksia.

Energiansäästön opetuksen voi nyt integroida myös musiikkiin. Tämän vuoden uutuus opettajien aineistoissa on äänite, jossa on kaksi energialaulua. Äänite sisältää myös karaokeversiot lauluista, ja mukana ovat myös nuotit. Motiva toivoo, että energialaulut soivat säästöviikolla myös lukuisilla valtakunnallisilla ja paikallisilla radiokanavilla.

Tokakilpailu 2009 voittaja. Kuva: Jari Aalto, Motiva Oy

Tokaluokkalaisten energiansäästöviikko huipentuu energiakilpailuun, jonka energiayhtiöt järjestävät alueensa tokaluokkalaisille. Kilpailutyön suunnittelu ja toteutus on oppilaille mieleenpainuva teemaviikon kohokohta. Kilpailun toteutustapa on vapaa, joten siinä voi antaa vallan taiteelliselle luovuudelle ja hyödyntää monia eri toteutustapoja.

Tämän vuoden voittajatyö julkistetaan Educa-messuilla 28.-29 tammikuuta 2011 Helsingissä. Voittajatyön tehnyt luokka matkaa keväällä elämykselliselle opintomatkalle Helsinkiin Korkeasaareen ja Tiedekeskus Heurekaan.

  1. Lisätietoja energiaviikosta ja osallistuminen

Motiva on asiantuntijayritys, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön.

Ei kommentteja artikkelille “Valtakunnallinen Energiansäästöviikko 11.-17.10.2010

Kirjoita kommentti