Marraskuun loppua kohden…

29.11.2010 |

Viimeinen neljännes vaihdosta jäljellä ja tuntuu kuin olisi viime viikolla saapunut Koreaan. Paljon on jo kerennyt kokemaan, mutta näin jälkiviisaana tarkasteltuna yksi lukukausi on ehdottomasti liian lyhyt aika.

Koulua on täällä vielä jäljellä kolmisen viikkoa. Edessä on aika kiireiset viikot lopputenttien, projektien ja esitelmien kanssa. Koulun lisäksi pitäisi löytää aikaa perusturistinakin olemiseen, käydä katselemassa paikkoja ja nähtävyyksiä. Olisi mukavaa viettää aika myös kaikkien uusien kavereiden kanssa, käydä ulkona syömässä tai viettää yöt Seoulin huikeilla clubeilla. Treenaamiseen pitäisi myös löytää aikaa, jotta kaiken kiireen keskellä myös kroppa pysyisi mukana menossa.

Korealainen elämän rytmi alkaa selvästikin tarttumaan. Kokoajan on monta rautaa tulessa ja vuorokauden tunnit eivät tahdo riittää. Alan tunnistaa stressin merkit. Onkin siis tärkeää yrittää löytää aikaa myöskin rentoutumiselle. Jos paikalliset tekee kaiken yleensäkin 110 prosenttisella omistautumisella asialle, niin stressin poistokaan ei tee poikkeusta. Ulkona liikkuessa näkyy paljon kaiken ikäisiä, kirkkaisiin ulkoiluvaateisiin pukeutuneita ihmisiä, jotka rauhoittuvat matalassa vuoristossa vaeltaen. Jos suosii enemmän sisätiloissa olemista, joka korttelista löytyy mitä erilaisempia kahviloita ja baareja seurustelua tai vaikkapa yhdessä opiskelua varten. Näin vain yhtenä esimerkkinä mainiten ”kissakahvilat” ovat eurooppalaiselle hiukan hämmentävä näky, ihmiset siemailemassa cafe lattea ja silittelemässä kissoja!

Myöskin niin sanottu ”Bang” kulttuuri on erittäin suosittua. Yleensä ottaen se tarkoittaa paikkaa, jonka voi vuokrata yhdessä ystävien kanssa. Esimerkiksi karaoke huoneen vuokraaminen on hyvä tapa aloittaa ilta tai jos haluaa vaikkapa katsella leffaa, niin se onnistuu DVD-bangissa. Oma henkilökohtainen suosikki on Jimjillbang, joka on paikallinen lähiökylpylä, kuumavesialtaineen ja erilaisine saunoineen. Kylvyn jälkeen voi ottaa virkistävät unet suuren salin lämmitetyllä lattialla yhdessä paikallisten liikemiesten ja –naisten lukiessa Manhwaa (Korealainen sarjakuva, vertaa Manga).

Kuten joka puolella maailmaa, yleisesti ottaen ihmiset nauttivat jotain päihdyttävää substanssia unohtaakseen huolet ja murheet edes hetkeksi. Koreakaan ei tee tässä asiassa poikkeusta. Paikalliseen rentoutumis/seurustelu kulttuuriin alkoholin käyttö kuuluu olennaisena osana. Tukevakin humalatila on hyväksyttävää, eikä hyvin ja siististi pukeutuneiden ihmisten näkeminen arki-iltana juopuneena ole poikkeavaa. Vaikka irtautuminen oravanpyörästä välillä onkin aika kuluttavaa, niin fyysisesti kuin henkisestikin, täytyy vaan henkilökohtaisesti ihailla ihmisten kykyä olla seuraavana aamuna ajallaan luennoilla tai toimistossa, valmiina tekemään jälleen yhden ylipitkän työpäivän edestä töitä. Ja illalla sama kuvio uudelleen…

Yksi kommentti artikkelille “Marraskuun loppua kohden…

  1. Tervehdys, ja taas kiitokset kuulumisista! Tekstisi myötä avautuu helposti näkymät Souliin ja sen ”souliin”. Kylpyläkulttuurista minulla ei ollut aavistustakaan – viime viikolla löysin kv-toimiston hyllystä myös japanilais-suomalaiskirjasen, jossa dokumentoidaan ja vertaillaan molempien maiden saunakulttuuria – yllättävän monia yhtymäkohtia. Maailmassa on loppujen lopuksi siis aivan samankaltaisia ilmiötä ;-)

    Bastian Fähnrich | perjantaina 10. joulukuuta klo 10:26 #

Kirjoita kommentti