Pohjoismainen ilmastopäivä 2010

torstaina 4. marraskuuta 2010 | Merja Vaaramaa | Ei kommentteja

Aika

11.11.2010

Kohderyhmä

Ilmastopäivän kohderyhmänä ovat peruskoulun ja toisen asteen oppilaitosten oppilaat, oppisopimusopiskelijat, opettajat ja kasvattajat kaikissa Pohjoismaissa.

Sisältö

Ilmastopäivän tavoitteena on saada pohjoismaiset lapset ja nuoret mukaan ilmastotyöhön. Sen tarkoituksena on edistää ilmastoon keskittyvää pohjoismaista kouluyhteistyötä ja lisätä oppilaiden sitoutumista ilmasto-ongelmiin. Ilmastopäivä myös innostaa opettajia ja kasvattajia sekä kannustaa pohjoismaisia lapsia ja nuoria kommunikoimaan keskenään ruotsiksi, norjaksi ja tanskaksi.

Koulut voivat osallistua Ilmastopäivään esimerkiksi järjestämällä päivän kunniaksi ilmastotapahtuman tai osallistumalla erilaisiin kilpailuihin Klimanorden.org-portaalissa. Klimanorden.org-portaali on ilmastoon liittyvän yhteispohjoismaisen toiminnan solmukohta, josta löytyy muun muassa osallistujien ja kumppanien tuottamaa sisältöä, linkkejä pohjoismaiseen opetusmateriaaliin ja ilmastoaiheisia kilpailuja.

Pohjoismaisen ilmastopäivän takana ovat Pohjoismaiden ministerineuvosto ja Pohjoismaiden opetusministerit.

Lisää tietoa Ilmastopäivästä löydät:

  1. Klimanorden.org-portaali
  1. EDU.fi-opettajan verkkopalvelu

Ei kommentteja artikkelille “Pohjoismainen ilmastopäivä 2010

Kirjoita kommentti


OuLUMA toisaalla

LUMA-uutisia