Tietomaan ensimmäinen yöleiri: Totta ja tarua!

perjantaina 5. marraskuuta 2010 | | Ei kommentteja

Tiedekeskus Tietomaan historian ensimmäinen yöleiri järjestettiin 29.- 30.10.2010 teemalla Halloween. Leirille saapui 19 innokasta 11 -12 –vuotiasta leiriläistä retkipatjat ja makuupussit kainalossaan, ja heitä oli ottamassa vastaan neljä ohjaajaa OuLuman kautta sekä kaksi Tietomaan henkilökunnasta.

Leiri aloitettiin tutustumisleikeillä, joiden yhteydessä leiriläiset jaettiin omiin pikkuryhmiin. Ryhmät askartelivat itselleen Halloween-aiheiset nimikyltit käyttäen tehosteena pimeässä hohtavaa maalia.  Seuraavaksi ryhmät riensivät tutustumaan Tietomaan laitteisiin ja näyttelyihin ongelmanratkaisutaitoja vaativan suunnistuksen merkeissä, jonka loppuhuipennus oli rasteilta saatujen numerosarjojen purkaminen tekstiksi salausmenetelmän avulla.

Jännitystä riitti

Jännitystä iltaan toi elokuvateatterissa esitetty esitelmä vampyyreista, möröistä ja muista pelottavista olioista.  Esitelmän yhteydessä leiriläistä jakoivat pelkojaan ja omia kokemuksiaan oudoista asioista sekä pohtivat olioiden olemassaoloa ja niiden todenmukaisuutta. Esitelmän jälkeen nälkäiset leiriläiset pääsivät nauttimaan iltapalasta sekä tutustumaan vapaasti Tietomaahan.

Illan kohokohta ja leiriläisten ehdoton suosikki oli Torni-seikkailu, jossa leiriläiset kiipesivät omissa ryhmissään pimeään ja hyiseen torniin pelastamaan kahlitun torninvangin oppaanaan pelottava merirosvo. Torninvanki esitti ryhmälle arvoituksen, jonka ratkaisun avulla leiriläiset pystyivät vapauttamaan torninvangin kahleistaan.

Jännittävä ilta päätettiin kurpitsojen kaivertamisella ja Halloween-aiheisilla illuusioilla. Ennen nukkumaanmenoa leiriläiset koottiin vielä ryhmäkuvaan pihalle upeiden itse tehtyjen kurpitsalyhtyjen kanssa. Aamulla kaivautui makuupusseista väsyneitä, mutta tyytyväisiä leiriläisiä vielä kisaamaan loppukilpailuun, jossa testattiin muun muassa nopeutta ja heittotarkkuutta.


Sara Nystrand ja Päivi Kananen ovat matematiikan aineenopettajaopiskelijoita, jotka toimivat ohjaajina Tietomaan yöleirillä.

Ei kommentteja artikkelille “Tietomaan ensimmäinen yöleiri: Totta ja tarua!

Kirjoita kommentti