Loma on alkanut!

18.12.2010 |

Joulu lähestyy ja viimeinen koulupäiväkin oli perjantaina. Viimein syyslukukausi on kokonaan ohitse ja pääsee hieman lomailemaan pitkälle joululomalle.

Vaikka loma on nyt alkanut, ei koulusta pääse aivan kokonaan irtaantumaan kuin edellisinä vuosina. Kirjoitukset lähestyvät ja kouluilla viimeiset kertauskurssit ovat alkaneet, joissa jo omalta osaltaan kerrataan edellisten kurssien asioita, mutta ilman omaa työtä ei selviä. Joitain tehtäviä on siis tehtävä lomankin aikana, koska aikataulu kursseilla on melkoisen tiivis, jotta kaikki tarvittavat asiat edellisiltä kursseilta keritään käydä läpi.

Myöskään kirjoituksiin ei ole enää kuin pari kolme kuukautta aikaa, joten ei ole yhtään liian aikaista ruveta kertaamaan asioita. Mieluummin hieman liian aikaisin, kuin liian myöhään sitten viimeisenä parina viimeisenä viikkona ennen kirjoituksia. Sitä paitsi, kun asiaa on ruvettu nyt koulussakin kertaamaan, niin hyvähän se on tässä vaiheessa aloittaa samalla myös se oma työ, ja aloitus ei jää roikkumaan liian myöhäiseen.

Totta kai on selvää, ettei koko lomaa tarvitse kouluhommiin käyttää. Sitä vartenhan nämä lomat ovat, että saa ladata hieman pattereita ja sitten taas jaksaa tehdä töitä alkuvuodesta. Itse ainakin olen ajatellut muutamana päivänä kerrata matematiikkaa ja tehdä muutamia laskuja ja vain kerrata.

Pitkässä matematiikassa asiaa on kuitenkin vähintään kymmenen kirjan verran, niin kunnollinen opiskelu ja kertaus jo hyvissä ajoin ennen kirjoituksia on vain hyväksi. Koko lomaa tai jokaista päivää en siihen kuitenkaan aio käyttää, vaan aion myös nauttia lomasta; joulusta ja uudesta vuodesta. Keväällä sitten jaksaa ruveta ahertamaan oikein kunnolla, kun malttaa välillä ottaa myös rennosti. Ja sen aika on nyt tällä joululomalla!

Hauskaa joulua kaikille ja hyvää uutta vuotta! Ja muistakaahan levätä kunnolla!

Ei kommentteja artikkelille “Loma on alkanut!

Kirjoita kommentti