Voittajafiilis!

8.12.2010 |

Taas on yksi jakso saatu päätökseen 2 viimeisen viikon kiireiden saattelemana. Miten voikaan sattua niin, että kaikki ammatillisen puolen koulutöiden palautuspäivät sattuvat samaan aikaan lukion koeviikon kanssa?!

Lopulta opinnäytetyö, kampaajantyön näyttö ja koeviikon kolme koetta (pitkä matematiikka, fysiikka ja englanti) on suoritettu kunnialla läpi, ja olo on helpottunut!

Ennen uuden jakson alkua saa nauttia päivistä, jolloin ei tarvitse ajatella juuri mitään, vaan kerätä voimia ja ajatuksia kasaan seuraavia rupeamia varten. Myös uuden jakson alku on rento, mutta pikkuhiljaa kalenteri alkaa kyllä taas täyttyä…

Uuden jakson alkaessa on hyvä asettaa sille tavoitteet ja tietää, mitä kursseja aikoo silloin suorittaa. Näin voi keskittää ajatukset suoraan opiskeluun eikä käytännön seikkojen mietintään. Myös asenne täytyy saada kohdalleen – olen liian monesti huomannut jossain vaiheessa kurssia ajattelevani ”no, sitten ensi jaksossa”, kun motivaatio ei ole riittänyt!

Viimeiselle vuodelle motivaationa ovat olleet keväällä vastassa olevat yo-kirjoitukset. Toisen vuoden lopussa päätin, että aloitan viimeisen vuoden opiskelemalla kunnolla, jotta kurssien kertaaminen kirjoituksia varten ei muodostuisi liian suureksi urakaksi. Nyt kun mietin alkanutta vuotta, opiskelu on kuitenkin mennyt hieman tavoitteiden alle – mutta toisaalta tämä on sallittava itselle, koska lukion lisäksi opiskeltavana on myös ammatillinen koulu ja kaikkia tulevia kouluhommia ei voi suunnitella etukäteen. Joten nyt kun ottaa huomioon kaiken, mitä on pitänyt koulun eteen tehdä, olen tyytyväinen tuloksiini.

Tuleva kolmas jakso tulee olemaan loppurutistus koulussa käymiselle. Jakson päätteeksi koululla tapahtuva opetus päättyy, ja on aika siirtyä työssäoppimaan johonkin parturi-kampaamoyritykseen. Koska olin kesällä alan töissä, saan hyväksiluettua noin 6 viikkoa (eli lähes yhden jakson) koulun työssäoppimisesta. Tämän ajan käytän yo-kirjoituksiin lukemiseen. Lukuloman sujumisesta kerron lisää sitten, kun sen aika koittaa. Kirjoitusten jälkeen jää vielä noin 9 viikkoa työssäoppimista varten.

Nyt ei muuta kuin tsemppiä kolmanteen jaksoon!

Ei kommentteja artikkelille “Voittajafiilis!

Kirjoita kommentti