“Varaslähtö” takaisin koulunpenkille

19.1.2011 |

Toissa viikon maanantaina useimmat lukiot ja peruskoulut jatkoivat joululomiaan, mutta me palasimme takaisin kouluun.

Onneksi kouluviikko oli kuitenkin lyhyt, vain maanantaista keskiviikkoon; näin saimme pehmeän laskun takaisin arkeen. Joululoma ja uuden vuoden juhliminen jättivät jälkeensä paitsi nurinpäin kääntyneen unirytmin, myös rentoutuneen mielen. Lepäämisen jälkeen voi taas aloittaa koulutyöt hyvillä mielin – vaikken olisi pistänyt pahakseni, vaikka lomat olisivat vielä jatkuneet.

Uusi vuosi on tuonut tullessaan myös pienen paniikinpoikasen; yo-kirjoitukset lähenevät. Vaikka itse kirjoituksiin onkin vielä aikaa, asiasta saa kyllä kuulla muistutusta monelta saralta. Kertauskurssit ovat juuri meneillään ja kurssikokeina pidetään preliminäärejä, joissa pääsee testaamaan taitojaan varsinaisia kirjoituksia varten. Elämä uuden vuoden puolella ei kuitenkaan ole pelkkää panikointia koulun suhteen; tänään yllätin itseni positiivisesti, kun huomasin opinto-ohjaajalla käydessäni sanovani, että (tässä jaksossa olevien kertauskurssien lisäksi) ainut kurssi joka tulisi tänä vuonna enää suorittaa, on liikunta! Missä vaiheessa sainkaan kaikki kurssit suoritettua? Alkaa kai tuntua oudolta, kun ei enää tarvitse keskittyä muihin kuin kirjoitettaviin aineisiin – vaikka tuskin kuitenkaan jään kaipaamaan sitä ajoittaista stressin paljoutta!

Mutta nyt saavat lukio-opinnot unohtua hetkeksi – huomenna suuntaan matkani kohti Jyväskylässä suoritettavaa Taitaja-kisojen semifinaalia. Saapa nähdä, miten pohjoisen tytön käy!

Ei kommentteja artikkelille ““Varaslähtö” takaisin koulunpenkille

Kirjoita kommentti