Kotiin paluu

3.1.2011 |

Viimeiset päivät Koreassa olivat kiireisiä kaiken kotiinpaluuvalmistelujen vuoksi. Tilanne rajanaapurin kanssa näytti jälleen kiristyvän ja Euroopan lentokaaos huolestutti. En todellakaan halunnut viettää jouluani jossain päin Aasiaa tai Eurooppaa lentokentällä jumittaen!

Viimeisenä iltana hyvästeltiin lukukauden aikana muodostuneet ystävät ja lennotkin näyttivät olevan ajallaan, joten tunnelmat kotiin paluusta alkoivat kääntyä positiivisiksi. Pienistä aikatauluongelmista huolimatta kotiinpaluu sujui kaiken kaikkiaan varsin mallikkaasti ja pääsin takaisin kotiin turvallisesti. Ainoastaan matkatavarat olivat hukassa, mutta nekin tuli muutaman päivän perässä suoraan kotiovelle asti.

Perillä Suomessa odotti reilun 40 asteen lämpötila eron lisäksi omien kavereiden ja perheen näkeminen. Kylmästä ja pimeydestä huolimatta tuntui jälleen hyvältä olla kotona. Lisäksi paluuta kotimaahan helpotti huomattavasti saapuminen joululoman aikaan, sillä paluu suoraan arkeen olisi voinut tuntua liian rankalta pitkän reissun jälkeen. Joululoma sujui perinteisissä merkeissä kinkkua syöden ja pehmeitä paketteja availlessa. Parasta pyhissä kuitenkin oli vanhojen kavereiden jälleennäkeminen ja kotimaan tapahtumien kertaus.

Nyt olisi jälleen hyvin levätyn loman jälkeen aika alkaa virittämään itseään arkiseen opiskelurytmiin. Tällä kertaa paluu opiskeluun kotimaassa tuntuu erityisen mukavalta, sillä vanhaan ja tuttuunkin on ihan mukava välillä palata. Kaikkien uusien kokemuksien jälkeen on hyvä tunne, että tietää mitä on odotettavissa. Vaikka on aina innostavaa ja inspiroivaa saada uusia kokemuksia, on totuttelu uuteen työtä vaativaa ja raskasta, tosin palkitsevaa. Vielä olisi muutama päivä aikaa nauttia ansaitusta lomasta ja sitten olisikin siirryttävä ajatusten tasolta toden teolla arkeen ja koulukirjojen pariin.

Ei kommentteja artikkelille “Kotiin paluu

Kirjoita kommentti