Matematiikan opiskelu Oulun yliopistossa

lauantaina 29. tammikuuta 2011 | | Ei kommentteja

Hyvä opiskelija,

Matematiikalla on 5000-vuotinen historia. Se on erottamaton osa kulttuuriamme mutta myös ehdoton edellytys modernille yhteiskunnalle. Matematiikka on tieteen ja teknologian kieli ja matemaattiset menetelmät valtaavat jatkuvasti alaa niin eri tieteiden perustutkimuksen kuin käytännön sovellutustenkin piirissä. Matematiikan osaaminen on siksi arvostettua ja matemaattisilla taidoilla on kysyntää mitä moninaisimmilla työelämän aloilla.

Oulun yliopiston matemaattisten tieteiden laitoksella on edustettuna koko matemaattisten tieteiden kirjo puhtaasta matematiikasta sovelletun matematiikan kautta tilastotieteeseen. Laitos on tunnettu innovatiivisista opetusmenetelmistään ja palkittu kahteen otteeseen opetuksen valtakunnallisena huippuyksikkönä. Luento-opetuksen lisäksi erityisesti opiskelun alkuvaiheessa ryhmätyöskentely vanhempien opiskelijoiden opastuksella sekä monimuotoiset laskuharjoitukset tehostavat oppimista. Laitoksen tutkimustoiminta on myös erittäin vireää ja professorien joukossa on tutkijoita mm. kahdesta valtakunnallisesta matematiikan huippuyksiköstä.

Tervetuloa opiskelemaan matemaattisia tieteitä!

Lasse Holmström
Johtaja
Matemaattisten tieteiden laitos


Lasse Holmström toimii Oulun yliopistossa matemaattisten tieteiden laitoksen johtajana.

Ei kommentteja artikkelille “Matematiikan opiskelu Oulun yliopistossa

Kirjoita kommentti