Fysiikkaleirillä Jyväskylässä

4.4.2011 |

Vuoden 2010 fysiikka kilpailun jäljiltä pääsin viikonloppuna 19. – 20.3 osallistumaan kokeellisen työskentelyn fysiikkaleirille Jyväskylän Yliopiston fysiikanlaitoksella.

Yöjunalla taitetun matkan jälkeen olin väsynyt, mutta oli mukava päästä töiden pariin yhdeksän muun mahdollisen tulevan fyysikon kanssa. Lauantaina meillä oli kaksi kahden ja puolen tunnin mittaista työtä, jotka käsittivät esimerkiksi mikroaaltojen aallonpituuden mittaamisen tietyllä laitteistolla ja valovastusten resistanssin tutkimista. Työt olivat aikaisempien vuosien fysiikan olympialaisten tehtäviä hieman yksinkertaistetussa muodossa, sillä meillä oli työskentelyyn vähemmän aikaa kuin olympialaisissa. Sunnuntaina jatkettiin vielä yhdellä vastaavalla sessiolla, minkä jälkeen saimme tutustua Jyväskylän yliopiston kiihdytinlaboratorioon ja nanotiedekeskukseen. Kierrosten anti oli mielenkiintoista ja pääsimme jopa näkemään toisen kiihdyttimistä.

Kahvien jälkeen oli aika lähteä kotiin. Kokonaisuudessaan viikonloppu oli todella mukava ja oli hauskaa kokeilla toisenlaista työskentelyä kuin koulussa. Kokeellisuutta ei ole lukiossa samassa mittakaavassa ja siksi leirin ohjelma oli uutta ja erilaista. Seitsemän tunnin kotimatkan jälkeen väsytti, mutta eiköhän leireily ollut kaiken sen arvoista. Valmennettaville lähetetään myös kotona pohdittavia valmennustehtäviä eli nyt vain jatkamaan niiden parissa.

Ei kommentteja artikkelille “Fysiikkaleirillä Jyväskylässä

Kirjoita kommentti