Kemistin keltainen vappu

29.4.2011 |

Vapun aloittaminen tuntuu aikaistuvan vuosi vuodelta. Tänä vuonna kemian laitoksen opiskelijoiden ja henkilökunnan perinteisiä Maljankohottajaisia vietettiin jo ennen Pääsiäistä.

Maljankohottajaiset ovat kemian laitoksella pidettävä tapahtuma, jossa opiskelijat palkitsevat parhaan luennoitsijan ja assistentin sekä aktiivisimman pHuksin. Lisäksi kuullaan ainakin opiskelijoiden ja laitoksen edustajien puheet, joskus jopa dekaanin tai rehtorin tervehdys. Niin ja kohotetaan siellä tietysti myös malja kuluneelle vuodelle ja viimein Ouluun ehtineelle keväälle. Virallisten puheiden ja palkitsemisten jälkeen tapahtuma on yleensä jatkunut hetken vapaamuotoisella seurustelulla, jonka jälkeen kukin on suunnannut taholleen vapun viettoon.

Perinteikäs opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteenkokoontuminen toimii edelleenkin kemistivapun virallisena aloituksena. Vasta Maljankohottajaisten jälkeen opiskelijat sonnustautuvat keltaisiin haalareihinsa ja lähtevät edustamaan kemistejä kirkkovenesoutuun, vappusuunnistukseen ja lukuisiin muihin vappurientoihin. Koska opetus halutaan jakaa lukukausille entistä tasaisemmin, monet kurssit jatkuvat vielä vappujuhlinnan aikanakin eikä vappu ole enää välttämättä opiskelijalle kesäloman aloitus. Opiskelijaperinteiden ja opetussuunnitelmien vastakkainasettelusta johtuen monet käyttävätkin juuri vapun aikaan akateemista vapautta ja valitsevat ulkoilun luennolla istumisen sijasta.

Vaikka opiskelijoiden vappuperinteet ovat aika voimakkaita, viimekädessä jokainen opiskelija päättää tietysti omalta kohdaltaan miten vappua viettää. Juhli vappua millä tavalla hyvänsä, on se ehdottomasti piristävä juhla arkisen puurtamisen vastapainoksi ja se varmin kesän merkki.

Ei kommentteja artikkelille “Kemistin keltainen vappu

Kirjoita kommentti