Matikkaa maratonilla

perjantaina 29. huhtikuuta 2011 | | Ei kommentteja

Kiuruveden lukiolla järjestettiin perjantaina 4.3.2011 matikkamaraton pitkän matematiikan ylioppilaskirjoituksiin osallistuville abiturienteille. Maratonin aikana (42 195 s) abiturientit kertasivat lukion pitkän matematiikan kurssisisältöjä omien oppikirjojen avulla. Ohjauksesta vastasi Tikan lisäksi Oulun yliopistossa matematiikkaa opiskeleva Kiuruveden lukion kasvatti Antti Pekkala.

”Idea matikkamaratonista tuli mieleeni vuosi sitten tammikuussa ja ensi kerran matikkamaraton pidettiinkin viime keväänä oman lukion abeille”, toteaa matikkamaratonidean isä matematiikan lehtori Tommi Tikka Kiuruveden lukiosta. Tänä vuonna matikkamaratonin kutsu lähettiin ympäristökuntiin ja paikalla olikin ilahduttavasti opiskelijoita Iisalmen, Kiuruveden, Pyhäjärven ja Sonkajärven lukioista. Illan aikana matematiikan kertaukseen osallistui 23 opiskelijaa, joista hieman alle puolet selvitti koko maratonin mittaisen lasku-urakan. Maratonin järjestämisen mahdollisti Kiuruveden lukio yhdessä Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön kanssa.

Kiuruveden lukio yhdessä Siilinjärven lukion kanssa sai vuonna 2009 Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöltä Virtuaalikeidas-nimiseen hankkeeseen rahaa. Koulun omien resurssien ja tämän koulun ulkopuolisen rahoituksen turvin olemme rakentaneet matematiikan luokan tuotantoluokaksi ja Kiuruveden lukion kotisivuille matikkasivuston opiskelijoiden käyttöön. Sivustoilla on muun muassa kaikkien Kiuruveden lukiossa suoritettavien pitkän matematiikan kurssien teoriat ja lähes kaikkien tunnilla käsiteltävien tehtävien sähköiset ratkaisut opiskelijoille ladattaviksi tehtäväsivuina ja videoina.

Koska Virtuaalikeidas-hankkeen päätarkoituksena on lisätä kiinnostuneisuutta pitkää matematiikkaa kohtaan, on matikkamaraton yksi hyvä esimerkki ei niin perinteisestä matematiikan opetustuokiosta. ”Olemme mielestämme onnistuneet maratonin järjestämisessä ihan hyvin, kun perjantai-illaksi saamme koululle yli 20 tulevaisuuden toivoa kertailemaan vapaaehtoisesti pitkää matematiikkaa”, naurahtaa Tommi Tikka lopuksi.


Tommi Tikka opettaa Kiuruveden lukiossa matematiikkaa.

Ei kommentteja artikkelille “Matikkaa maratonilla

Kirjoita kommentti