Uusien haasteiden pariin

28.4.2011 |

Kesä vihdoinkin kolkuttelee jo ovelle ja mieli alkaa virkistymään talven jälkeen horroksesta. Opiskelut tältä vuodelta alkaa olla aika lailla paketissa, mitä nyt muutama harkkari vielä viimeisteltävä sekä pari tenttiä hoideltava alta pois ennen lomille lähtöä.

Pari viimeistä viikkoa on ollut aika hektistä. On pitänyt yrittää keskittyä tentteihin, pakerrettava harkkareita urakka tahdilla ja hoideltava kesän suunnitelmat järjestykseen. Keskittyminen on ollut suhteellisen haastavaa kun patiot on alkaneet avautua ja paljon ennemmin nauttisi ulkona auringon paisteesta kuin istuisi sisällä verhot kiinni lukemassa. Täytyy kyllä myöntää, että kohdaltani tuleva festarikausi avattiin jo ennen pääsiäistä Rukalla spring breikin merkeissä,vieläpä keskellä pahinta tentti ruuhkaa. Kelit oli mitä mainioimmat, rinteestä selvisi hengissä ja kivaakin oli. No täytyyhän sitä välillä hiukan rentoutua, jotta jaksaisi vielä kunnialla puristaa hommat loppuun.

Työkuviotkin vihdoinkin selvisi ja samalla tuli jo viriteltyä pieni muotoisia suunnitelmia syksylle opinnäytetyötä varten. Asiat siis kääntyi kuin kääntyikin parhain päin. Mieli tekisi jo kurssien ja tenttien parista soveltamaan koulun penkillä opittua tietoa käytännössä töiden pariin. Tulevan kesän työtehtävät vaikuttavatkin ennalta varsin mielenkiintoisilta ja ovat aika lailla juuri sitä alaa mihin olen opinnoissa panostanut. On taas välistä ihan mielekästä vaihtaa opiskelijan arki hiukan leveämmän leivän pariin. Tuntuu mukavalta päästä hiukan erilaisten haasteiden pariin ja ottamaan vastuuta asioista, joilla on konkreettista merkitystä.

Vielä muutama päivä aikaa nauttia kaikista opiskelun suomista iloista. Kaikkien odottama, perinteinen työläisten ja opiskelijoiden vuotuinen irrottelu juhla, wappu on jo ovella. Sitten kovat kaulaan, salkku kainaloon ja rytmien vaihto muutamaksi kuukaudeksi kahdeksasta neljään arkeen. Siinähän se kesä sitten meneekin kuten aina, aivan liian nopeasti. Toivottavasti itse ja kaikki muutkin kerkeävät myöskin nauttimaan lyhyestä Suomen suvesta kaikkine sen iloineen. Eli ei muuta kuin hyvää kesää kaikille ja tavataan jälleen syksyllä uusien haasteiden merkeissä.

Ei kommentteja artikkelille “Uusien haasteiden pariin

Kirjoita kommentti