Komppapäivä

13.5.2011 |

Toukokuun alussa järjestettiin Suomalaisten Kemistien Seura Ry:n ja Kemianteollisuus Ry:n vuosittainen Komppa-päivä syksyllä 2010 kemiakilpailussa menestyneille.

Päivään kuului yritysvierailu Kiilto Oy:llä Lempäälässä, tutustumista opiskeluun ja tutkimukseen Tampereen teknillisessä yliopistossa sekä vierailu museokeskus Vapriikkiin.

Aamun ensimmäisessä kohteessa, Kiilto Oy:llä, pääsimme tutustumaan sekä tuotantoon että tuotekehitykseen. Saimme seurata valmistus- ja laadunvalvontaprosesseja. Työntekijöiden urakehityksestä kuuleminen lisäsi tietämystäni siitä, millaisiin töihin kemistin koulutuksella voi oikeasti päästä.

Teknillisellä yliopistolla aiheena oli valokemia. Esittelyn aikana saimme kuulla muutamaa vuotta aikaisemmin Nobel-palkinnon voittaneesta nopeiden reaktioiden mittaamismenetelmästä, huippunopeasta spektroskopiasta sekä aurinkokennojen perusperiaatteista ja niiden kehittelystä. Tämän jälkeen kävimme tutustumiskierroksella laboratorioissa. Oli mielenkiintoista nähdä myös tutkimustilat, joihin tuskin olisin muuten päässyt.

Illalla ehdittiin vielä vierailla museokeskus Vapriikissa, jossa saimme tutustua rakennuksen lukuisista näyttelyistä itseämme kiinnostaviin. Mukaan mahtui mitä moninaisimpia aiheita, joista mielenkiintoisimpina voisin mainita innovaatiot, Tampereen sähköistymisestä kertovan näyttelyn, luonnontieteellisen museon sekä muodin ja kenkien historian.

Kaiken kaikkiaan Komppa-päivä oli mukava ja mielenkiintoinen kokemus ja olen tyytyväinen siihen, että sain osallistua.

Ei kommentteja artikkelille “Komppapäivä

Kirjoita kommentti