Päässälaskukisat torilla

torstaina 19. toukokuuta 2011 | | Ei kommentteja

Lauantaina 14.5. kisailtiin Oulun torilla päässälaskukisojen merkeissä. Tuulinen sää ei haitannut kilpailijoita, kun he mittelöivät päässälaskutaidoissaan. Torille oli kerääntynyt mukavasti yleisöä seuraamaan tapahtumaa.

Sarjoja kisassa oli neljä: alle kouluikäiset, 1-3 luokkalaiset, 4-6 luokkalaiset sekä avoin sarja. Kaikille osallistujille oli tarjolla palkinnoksi diplomit sekä karkkipussit. Kolmelle parhaimmalle oli palkintokassit, joista löytyi muun muassa lahjakortteja, urheiluvälineitä, pelejä ja kirjoja. Lisäksi voittajat saivat Matikkapää-pipot.

Alle kouluikäiset joutuivat jo haastavien tehtävien kimppuun, kun kilpailussa kysyttiin jopa kertolaskuja. Kilpailijat eivät kuitenkaan hätkähtäneet tehtävistä vaan suoriutuivat tehtävistä mainiosti! Osallistujia alle kouluikäisissä oli 4 ja voittajaksi selviytyi Elias Kylmänen.

Alaluokkalaisten sarjoissa osallistujia oli jo hieman enemmän. Myös alaluokkalaisten kysymyksissä löytyi haastetta. Muun muassa 4-6 luokkalaisille esitettiin kysymys: Mikko juoksi Cooperin testissä 3 km 12 minuutissa. Kuinka monta kilometriä Mikko olisi juossut tunnissa samaa keskinopeutta kulkien?

Viimeisenä oli avoin sarja, johon pystyi osallistumaan kuka tahansa. Tänä vuonna avoimeen sarjaan uskaltautui seitsemän osallistujaa ja  sarjan voittajaksi selviytyi Pekka Ikäheimonen. Hän työskentelee tietotekniikan parissa ja törmää  päivittäin työssään matemaattisiin ongelmiin ja ongelmanratkaisuun. Lisää kilpailun tuloksista voi lukea MAOL Oulun Seutu ry:n sivuilta http://edu.ouka.fi/~maol/psskilpailu.htm.

Matematiikalla maalaisjärki lisääntyy

Tapahtuma järjestettiin nyt 24. kerran matemaattisten aineiden opettajien talkootyönä. Tapahtumalla MAOL-Oulun Seutu ry haluaa nostaa esiin matematiikan merkitystä yhteiskunnassa. Varsinkin teollisuuden ja liike-elämän kannalta on tärkeää saada nuoret kiinnostumaan matematiikasta ja sen opiskelusta.

Toisaalta matematiikassa opittujen ajatusmallien avulla jokainen voi parantaa omaa elämänhallintaansa jokapäiväisissä askareissaan loogista päättelyä käyttäessään. Matematiikkaa kannattaa harrastaa aina; ”maalaisjärki” lisääntyy, totutaan pitkäjänteiseen työskentelyyn ja opitaan ongelmanratkaisutaitoja, toteaa MAOL-Oulun Seutu ry:n puheenjohtaja Pasi Konttinen.

Tapahtumassa oli esillä myös OuLUMA-keskus. Pisteellä oli tarjolla pentomino- ja polytronitehtäviä kisailijoille sekä yleisölle. Pisteellä kävikin melkoinen kuhina, kun värikkäät ja erimuotoiset palaset vetivät ihmisiä pöydän ympärille kokeilemaan ja kasaamaan erimuotoisia kappaleita.


Hanna Mansikka on matemaattisten aineiden opettaja.

Ei kommentteja artikkelille “Päässälaskukisat torilla

Kirjoita kommentti