Tiedekerholaiset Tietomaassa

perjantaina 13. toukokuuta 2011 | | Ei kommentteja

Kun kello läheni viittä keskiviikkoiltana, alkoi Tiedekeskus Tietomaan aulassa olla jo melkoinen kuhina. Nimittäin yli seitsemänkymmentä tiedekerholaista odotti malttamattomana Tietomaahan pääsyä. Mannerheimin lastensuojeluliiton ja Oulun yliopiston sekä OuLUMA-keskuksen yhteistyössä järjestämissä tiedekerhoissa yksi vetonaula oli juuri Tietomaa-vierailu.

Tiedeluokassa oli tiivis tunnelma, kun kerholaiset pakkautuivat hakemaan omia Tietomaa-rannekkeitaan. Kun viimein päästiin itse asiaan, niin erityistä mielenkiintoa herätti Tietomaan lasihissi, jolla pääsi torniin ihastelemaan Oulun maisemia. Jonoa syntyi myös vuoristoratasimulaattoriin sekä avaruuskeinuun. Tietomaan uutuusnäyttely Encore oli myös suosittu. Encoressa muun muassa pystyi kokeilemaan panhuilua sekä testaamaan omaa rytmitajua.

Tietomaa on paikkana mielenkiintoinen ja varmasti lapsille riittää mielenkiintoista puuhastelua, toteaa kerhoa vetänyt Henri Vesterinen. Henri ja Katja ohjasivat kerhoa Pöllönkankaan koululla 1-2 luokkalaisille. Kerho oli sujunut hienosti ja ohjelmaan kuului Tietomaa-huipenuksen lisäksi muun muassa sähköautojen rakentelua, muovin tekoa maidosta sekä erilaisia matemaattisia pulmia.

Tiedekerhon toiminta-ajatuksena on tukea matematiikan, fysiikan, kemian, maantiedon ja biologian opetusta koulussa ja saada lapset kiinnostumaan matemaattisista tehtävistä ja ongelmien ratkaisuista omakohtaisen käytännön kokemuksen kautta mm. leikkien ja askarrellen. Kerhotunteja on 12, jotka pidetään tuplatunteina kerran viikossa kuuden viikon ajan. Kerhojen vetäjinä toimivat Oulun yliopiston matemaattisten aineiden aineenopettaja opiskelijat, jotka osallistuvat OuLUMA-keskuksen järjestämään koulutukseen.

Kerhoja järjestettiin eri-ikäisille oppilaille Pöllönkankaan, Kuivasjärven sekä Oulujoen alakouluilla. Kerhojen mainostus onnistui tänä keväänä mainiosti, sillä neljän kerhon sijaan kerhoja tulikin 7 ryhmää. Kerhotoimintaa pyritään jatkamaan ensi lukuvuonna ja kerhoja tarjotaan kaikille Oulun kouluille. Toiminnasta voi olla yhteydessä myös  Mannerheimin lasten suojeluliiton kerhovastaavaan Mervi Karkkoseen mervi.karkkonen@mll.fi.


Hanna Mansikka on matemaattisten aineiden opettaja.

Ei kommentteja artikkelille “Tiedekerholaiset Tietomaassa

Kirjoita kommentti