Kesäkiireitä

8.6.2011 |

Tässä vaiheessa vuotta monet opiskelijat ovat hajaantuneet kesätöihin ja yliopistolla on ollut jo jonkin aikaa varsin hiljaista, vaikka peruskoulut ja lukiot sulkevat ovensa vasta lakkiaislauantain jälkeen.

Joillakin työpaikka on jäänyt kymmenistä lähetetyistä hakemuksista huolimatta saamatta, toiset taas ovat päässeet melko vähällä hakemisella oman alansa työnanatajan palvelukseen. Omalle kohdalleni ei sattunut tänä kesänä kemian alan töitä, mutta sen sijaan sain kuukauden pestin norjalaisesta pienyrityksestä ja pääsin kesällä järjestettävään oman alani “minivaihtoon” Puolaan. Norjassa alkava kielikylpyni jatkuu heinäkuussa Puolassa järjestettävässä Measurement Science in Chemistry -konsortion kesäkoulussa. Oulun yliopiston lisäksi konsortioon kuuluu 8 eurooppalaista yliopistoa, joten Puolassa on luvassa kaksi viikkoa intensiivistä opiskelua ja kansainvälistä tunnelmaa.

Olosuhteiden pakosta mieleen on tullut palauteltua koulussa hankittua ruotsin taitoa, mutta melko usein täytyy todeta, että keskustelukumppania kyllä ymmärtää, mutta oma sanavarasto pakottaa vastaamaan englanniksi. Vieraiden kielten puhuminen on kieltämättä ollut melko vähäistä viime vuosina, mutta on hätkähdyttävää todeta miten hankalaa keskusteleminen on, vaikka puheen ymmärtäminen ja tekstin lukeminen ei tuota juurikaan vaikeuksia. Eiköhän keskusteleminenkin muutu  näiden muutamien viikkojen aikana sujuvammaksi, ainakin taas vähäksi aikaa.

Tämä kesä menee monenlaisten ja vaihtelevien touhujen parissa opiskelijan statuksella. Vaikka ensi vuonna tittelinä pitäisi olla filosofian maisteri, kesän ohjelma voi säilyä edelleen monipuolisena ja vaihtelevana esimerkiksi teollisuudessa, kaivoksilla tai jonkin tutkimusprojektin parissa.

Ei kommentteja artikkelille “Kesäkiireitä

Kirjoita kommentti