Kesäkoulussa

15.7.2011 |

Hylkäsin ajatukset vaihto-opiskelusta jokin vuosi sitten, mutta kun minulle tarjottiin mahdollisuutta osallistua parin viikon kansainväliseen kesäkouluun, tartuin lyhyen harkinnan jälkeen tilaisuuteen.

Oulun yliopiston analyyttisen kemian opiskelijoilla on nimittäin mahdollisuus osallistua eräiden eurooppalaisten yliopistojen muodostaman Measurement Science in Chemistry -konsortion järjestämään kesäkouluun. Tänä vuonna kesäkoulu järjestetään Puolan Poznanissa ja sinne matkasi Oulusta kaksi opiskelijaa.

Oulun yliopisto on ainoa konsortioon kuuluva suomalainen yliopisto ja tänä kesänä osallistujia on yli kymmenestä maasta, joten tunnelma on todella kansainvälinen (tai vähintään eurooppalainen). Kesäkoulu on tarkoitettu maisterivaiheen opiskelijoille ja kesäkoulun sekä annetut kotitehtävät suorittavalle opiskelijalle myönnetään valmistumisen jälkeen Euromaster in Measurement Science in Chemistry -diplomi.

Motiivini osallistua kesäkouluun olivat mahdollisuus kokeilla vaihto-opiskelua ja toive paremmista työllistymismahdollisuuksista valmistumisen jälkeen. Tähän asti koulun suurin anti on ollut kansainvälinen ilmapiiri, mutta pikkuhiljaa luennoissa ollaan siirrytty tutuista perusteista kohti uusia asioita. Ensi viikon loppuun mennessä ollaan varmasti jo melko syvällä metrologian saloissa.

Kaksi viikkoa ei tuntunut alunperin pitkältä ajalta, mutta kun luentoja on ruokailuilla tauotettuna aamu yhdeksästä puoli seitsemään illalla, ehtii päivässä pitää melkoisen määrän luentoja ja harjoituksia. Kun tämän lisäksi tehtävänä on vielä ryhmissä työstää elintarvikevärianalyysiä kuvitteellisen yrityksen toimeksiannosta, ovat päivät melko täyteen ahdettuja.

Luvassa on vielä viikko kesäkoulua ja muutama vierailu sekä ”sightseeing”-päivä, joten ehkäpä tässä ehtii nähdä muutakin kuin powerpoint-esityksiä ja tutustua opiskelijaravintolan ruokiin (jotka muuten tarjoillaan meille valmiiksi pöytiin).

Ei kommentteja artikkelille “Kesäkoulussa

Kirjoita kommentti