Kesä takana

1.9.2011 |

Niin se sitten tämäkin kesä vilahti ohi, ennen kuin edes juuri ehti huomaamaan. Opintojen pariin on käännetty katseet jo muutama viikko sitten, ja viikon päästä lähdetäänkin sitten tositoimiin!

Kesätyöt ulottui tänä vuonna heinäkuun puoliväliin asti, ja sen jälkeen aika menikin sitten kirjaimellisesti siivillä. Oikeastaan kesätöitten viimeisellä viikolla pääsi jo aloittamaan lomatunnelmat, sillä teimme viikon mittaisen kalaretken Ruotsin Arjeplogiin. Alue sijaitsee hieman napapiirin eteläpuolella, lähellä Norjan rajaa. Eli maisemat siellä on mukavat :)

Meitä oli kuusi poikaa, minä olin matkan johtajana eli suunnittelin reissun etukäteen, hoidin budjettikuviot jne. Kalapaikat suunniteltiin aika pitkälti porukalla, ja ne osuivatkin kohtuudella nappiin! Sen lisäksi että maisemat olivat hienot, kalaakin tuli.

Kesätöiden päätyttyä alkoi sitten  harrastuspuuhat. Olin lupautunut vetämään purjelennon lupakirjakurssin, ja sainkin pari oppilasta koulutettavaksi. No, kaikki eivät ole yhtä nopeita oppimaan, joten loppujen lopuksi vietin toista oppilasta kouluttaen kolmisen viikkoa Pudasjärvellä.. Lennettyä tuli sinä aikana riittämiin, sen kolmen viikon aikana kertyi yli sata lentoa purjekoneella ja siihen moottorikonelennot päälle..!

Mökkeilemäänkin onneksi ehti, mutta vähemmän kuin olisi tehnyt mieli. Pari talven aikana tekemääni vaappua ehdin kuitenkin opettaa uimaan, ja niillä tuli kalaa paljon paremmin kuin uskalsin odottaa! Hulppea mökkireissu oli viikonloppu Himoksella, jossa pidimme armeijakavereiden kanssa tapaamisen. Armeijassa kaverisuhteet kehittyvät aivan erilaisiksi kuin normaalisti “siviilissä”, ja tunnelma vanhassa tutussa seurassa oli näin ollen jotain uskomatonta! Samalla reissulla kävin myös veljen kanssa lentelemässä Jyväskylästä käsin, yllätys yllätys.. Kiertelimme reilun tunnin Päijänteen päällä, ja se kruunasi Keski-Suomen matkani :)

Opiskelut alkavat varsinaisesti maanantaina 5.9., kun suuntaamme parilla pikkubussilla kohti Kilpisjärveä. Syynä on luonnonmaantieteen syventävä kenttäkurssi, nimeltään Pohjoisen luonnon tutkimus. Tulemme perehtymään pohjoisen luonnon erikoisuuksiin, kuten ikiroutaan, periglasiaalisiin ilmiöihin (eli jäätiköitymiseen liittyvää..), kasvillisuuteen jne. Lisäksi käymme kiipeilemässä Norjan puolella Steindalsbreen -jäätiköllä. Meitä on lähdössä loistava porukka, ja odotankin kurssia innolla!

Kurssia varten meidän piti tehdä myös seminaarityöt henkilökohtaisista aiheista. Työn piti olla pituudeltaan kymmenen sivua, mutta oma työni lipsahti 16:sta… Aiheena oli Tunturikoivikoiden ekologia, joka osoittautui yllättävän laajaksi ja vaikeasti rajattavaksi :) Työn pohjalta pidämme kurssin aikana esitelmät omista aiheistamme toisille, ja keskustelemme aiheesta sitten asiantuntevasti..

Voin jo nyt luvata, että seuraava blogi tulee käsittelemään kenttäkurssia melko suvereenisti. Palaamme siis kurssin jälkeen asiaan pohjoisissa tunnelmissa :) Siihen asti kaikille oikein hyvää syksyn alkua, ja voimia alkaneeseen lukuvuoteen!

-Mikko

Ei kommentteja artikkelille “Kesä takana

Kirjoita kommentti