Joulu ovelle kolkuttaa

13.12.2011 |

Näin sitä ollaan taas tutuissa maisemissa koulun käytävillä, vaikkakin aika löysästihän tämä koulunkäynti on alkanut.

Lomien jälkeen pari päivää koulua ja neljän päivän viikonloppu, jota seurasi kolme päivää koulua ja taas viikonloppu. Nyt on enää vajaat kaksi viikkoa koulua ennen joululomaa, ja nekin kuluvat leppoisissa joulutunnelmissa.

Koulun leipomoluokassa tuoksuu piparit, tortut ja maustekakut. Kaikilla on paljon tekemistä, sillä koulun myymälä ”Oppipuoti” vilisee asiakkaita kyselemässä joulutuotteita eineskeittiön laatikoista leipomon piparipulliin. Minua joulun mukanaan tuoma kiireisyys ei haittaa, sillä joulutuotteiden valmistus on hauskaa, ja koulussa oppii tuttujenkin leipomusten valmistamiseen koko ajan uusia niksejä. Sitä paitsi, kun on juuri tullut oikealta leipomolta harjoittelusta, koulun työmäärä tuntuu kohtuu pieneltä.

Lukion puolella taas aloitettiin hommat heti tuttuun tahtiin. Kaikkien isojen kotitehtävien ohjeet on annettu ja selitetty. Tähän jaksoon mahtuu ainakin äidinkielen puhe sekä englannin tiivistelmä (Jatalla myös ruotsin). Minulla pyörähti käyntiin toiseksi viimeinen terveystiedon kurssi, johon sisältyy tutkimuksen tekeminen. Se on tähän mennessä kaikkein laajin ja eniten aikaa vievä kotitehtävä. Ensin täytyy tehdä joillekin henkilöille kysely tai haastattelu jostain terveystietoon liittyvästä aiheesta ja sen jälkeen kirjoittaa siitä 8-15 sivuinen essee. Ajattelin panostaa siihen ihan kunnolla, sillä terveystieto alkaa olla pian kirjoituksia vaille paketissa. Aloitan tässä jaksossa joululoman jälkeen myös terveystiedon abikurssin, jota käyn opiskelemassa aikuislukiolaisten mukana Merikosken koululla iltaopetuksena. Syy siihen, että joudun käymään kurssin iltaopetuksena piilee wanhojen tanssien takana. Tanssireenit sattuivat päällekkäin päivällä pidettävän abikurssin kanssa. Mutta kyllä sitä tanssien vuoksi voi vähän muuttaa aikataulua.

Iloista joulun odotusta ja tsemppiä opiskelijoille syyslukukauden loppurutistukseen (myös itselleni)!

-Satu

Ei kommentteja artikkelille “Joulu ovelle kolkuttaa

Kirjoita kommentti