Vinkki:
Kun maa jäätyy tai peittyy lumeen, on aika aloittaa lintujen talviruokinta. Tässäpä vinkki lintujen talviherkun valmistukseen:
Tarvikkeet:
Kookosrasvaa 500 g
Siemeniä (esim. auringonkukansiemeniä, murskattuja maapähkinöitä, kauraa, hirssiä) 3dl
Saviruukku
Narua
Valmistaminen:
1. Tee naruun solmu ja pujota lenkki saviruukun reiästä ulos ripustamista varten. Jätä lisäksi narua ruukun sisäpuolelle niin reilusti että se jää roikkumaan ulos lintuja varten. Tarkista, että solmu tukkii reiän hyvin. Voit myös tiivistää aukkoa esimerkiksi sinitarralla.
2. Sulata kookosrasvaa kattilassa.
3. Sekoita linnunsiemeniä sulaan kookokseen
4. Kaada seos ruukkuun.
5. Jäähdytä ja anna sen kovettua seuraavaan päivään. Ripusta talviherkku esimerkiksi puun oksalle. Muistathan huolehtia ruokintapaikan siisteydestä!
Lisätietoa:
Lue lintujen talviruokinnasta BirdLife Suomi ry:n verkkosivulta.