Vaikeaa ja helppoa

22.12.2011 |

Pitkän matikan kuutoskurssi… Tilastot ja todennäköisyys… Tämän pitäisi saada kuulemani mukaan monien niskavillat pystyyn.

Itsellänikin oli hirveät ennakkoaavistukset siitä, miten hankala koko kurssi tulee olemaan. Jännää sinänsä, kun se aavistus oli sekä oikeassa että väärässä.  Ensimmäisten tuntien perusasiat ovat olleet naurettavan helppoja ja osa kotitehtävistä on mennyt hienosti enempiä ajattelematta… Sitten on se loppuosa. Tehtävät jää kesken, koska teorian soveltaminen on niin hankalaa. Mutta tilastollisten todennäköisyyksien laskemisessa on kuitenkin paljon logiikkaa ja järjestelmällisyyttä, joka auttaa omassa oppimisessani huomattavasti. Toivottavasti tämä kurssi menee paremmin kuin vektori-kurssi. Uutta kutosta ei olisi kiva saada…

Muu koulu menee kuin ennen vanhaan. Ensimmäinen koesuorituskin on saatu ohitse nyt, nimittäin äidinkielen aineistoessee. Äidinkieli on kyllä edelleenkin itselleni hankalin aine. Pelottaa, mitä tästäkin suorituksesta tuli…

Yhteiskunta, yrittäjyys ja työelämä –kurssikin menee oikein mukavasti kaiken muun opiskelun ohella netissä. Kolme kotitehtävää on jo palautettu ja numeroiksi on tullut hyvää ja kiitettävää. Opiskelut rullailee hienosti kohti joululomaa, jota huomenna pääsee viettämään. Joululomallakin pitää tehdä kouluhommia, mutta suunnitelmissa olisi myös suunnata Vaasaan päin. Hyviä jouluja kaikille!

-Jatta

Ei kommentteja artikkelille “Vaikeaa ja helppoa

Kirjoita kommentti