Kevätkauden käynnistelyä

24.1.2012 |

Tämän kevään opiskelu painottuu kasvatustieteisiin. Minä ja Mikko siis suoritetaan nyt aineenopettajan maisterivaiheen opintoja.

Näistä aineenopettajan maisterivaiheen opinnoista ison osan muodostaa opetusharjoittelu, joka me aloitettiinkin jo joulukuun alkupuolella. Maisterivaiheen ensimmäinen opetusharjoittelu alkaa pian olla paketissa ja kohta alkaa toinen harjoittelu. Ekassa harjoittelussa (syventävä I) piti opettaa 7-9 tuntia ja seurata muiden pitämiä oppitunteja 20 kappaletta. Lisäksi ainakin osa meistä harjoittelijoista on myös päässyt suunnittelemaan koetta. Mulla on vielä pitämättä kaksi tuntia ja olen myös mukana suunnittelemassa koetta ysiluokkalaisille ympäristökurssiin liittyen.

Keväästä on taas tulossa melko kiireinen. Joulun jälkeen sain korjattua seminaarityöni, mutta luulen että ehdin laajentamaan sen kandiksi vasta ensi kesänä. Opiskelun lisäksi olen tänäkin vuonna mukana ainejärjestötoiminnassa, jatkan Atlaksen varapuheenjohtajana ja OLuTissa sihteerinä. Minusta ainejärjestötoiminta on oikein mukavaa vastapainoa opiskelulle, vaikka se viekin välillä paljon aikaa.

Atlaksella on ollut jo vuosia perinteenä, että fuksit järjestävät baaripileet. Tänä vuonna pileet pidettiin 45 Specialissa ja teemana oli ”Vuoden valkeimmat kekkerit”. Baariin hommattiin siis UV-valot ja ihmiset pukeutu mahdollisimman valkoisiin vaatteisiin. Aika hienolta näytti baarissa, kun ihmiset loisti sinisenä tanssilattialla.

Tänä vuonna Atlaksen fuksit on ollu oikein mukavaa ja aktiivista porukkaa. Olin yksi fuksien pienryhmäohjaajista ja siksi minulla on ollut etuoikeus päästä tutustumaan kaikkiin maantieteen uusiin opiskelijoihin. Pienryhmäohjaus painottui meillä alkusyksylle eikä enää loppuvuodesta ollut juurikaan ohjausta. Mukavan porukan ansiosta ollaan kuitenkin saatu järjestettyä kaikenlaista pientä mukavaa tekemistä aina sillon tällöin. Tässä kevään puolella fuksit saavat opiskelijahaalarinsa ja pääsevät ”oikeiksi opiskelijoiksi”, eivät enää erotu porukasta fukseiksi sen takia ettei ole haalareita.

Helmikuussa järjestetään jo perinteeksi muodostunut Mantsamökkeily. Mökkeily järjestetään nyt kolmatta kertaa ja suuntana on tuttu ja turvallinen Virpiniemi lyhyen välimatkan ja kohtuullisen hinnan vuoksi. Tällä kertaa lähtijöitä on ennätyksellinen määrä, 41 mantsalaista! Huikea viikonloppu täytyy siis olla tiedossa.

Mantsalla on muutenkin tulossa kaikkea erityisen mukavaa tänä keväänä. Mantsamökkeilyn lisäksi tulossa on geologien ja biologien kanssa joka toinen vuosi järjestettävät Junttipileet ja pitkästä aikaa myös Atlaksen excursio. Exculla suuntana on pohjoinen ja tarkoituksena on tutustua niin kaivos- kuin matkailutoimintaan.

Mukavaa kevään alkua kaikille!

-Suvi

 

Ei kommentteja artikkelille “Kevätkauden käynnistelyä

Kirjoita kommentti