Kutsu tietokirjailija lukioon

torstaina 19. tammikuuta 2012 | | Ei kommentteja

Suomen tietokirjailijat ry rahoittaa kevään 2012 aikana kaksikymmentä tietokirjailijavierailua lukioihin.  Opettajat voivat lähettää toivomuksensa vierailevasta tietokirjailijasta Suomen tietokirjailijat ry:n toimistoon osoitteeseen toimisto[at]suomentietokirjailijat.fi. Toiveita otetaan vastaan tiistaihin 31.1.2012 saakka.

Suomen tietokirjailijat ry toimittaa tietokirjailijan yhteystiedot koululle, joka sopii vierailun ajankohdan suoraan tietokirjailijan kanssa. Suomen tietokirjailijat ry maksaa esiintyjälle palkkion, matkakulut ja mahdolliset päivärahat. Vierailut toteutetaan 31.5.2012 mennessä.

Mukana on kaksikymmentä tietokirjailijaa

1. Ahola Suvi

Suvi Ahola on toimittaja, tietokirjailija ja kriitikko, joka parhaillaan kirjoittaa kirjaa lukupiireistä.

2. Hako Pekka

Pekka Hako on tietokirjailija, joka on kirjoittanut erityisesti elämäkertoja ja henkilökuvia. Musiikin alaan erikoistuneelta Hakolta ilmestyy helmikuussa 2012 kirja Jorma Hynnisen sielun maisemista.

3. Havaste Paula

Tarzan-tutkimuksella väitellyt Paula Havaste on julkaissut muun muassa teoksen Temppuja ja tiedettä Heurekasta: kokeile kotona! (2008)

4. Heinimäki Jaakko

Jaakko Heinimäki on pappi ja tietokirjailija. Hän on näkyvä keskustelija, kirjallisuuden alan moniottelija.

5. Hotakainen Markus

Markus Hotakainen on kirjoittanut tähdistä ja avaruudesta sekä lapsille että aikuisille.

6. Kirves Jenni

Jenni Kirves on kirjoittanut kirjan Kalle Päätalosta. Lisäksi hän on ollut mukana teoksessa Ruma sota ja teossarjassa Sodassa koettua.

7. Kivimäki Arto

Arto Kivimäki on monissa teoksissaan tehnyt nykylukijoille tutuiksi latinan kielen ja antiikin maailman.

8. Kolbe Laura

Laura Kolbe on kirjoittanut lukuisia teoksia Helsingin historiasta ja sivistyneistöön liittyvistä aiheista. Teoksessaan Ihanuuksien ihmemaa (2010) hän romuttaa perinteisen näkemyksen Suomesta yhden kertomuksen maana.

9. Kortelainen Anna

Anna Kortelaisen monet teokset liikkuvat kuvataiteen ja kirjallisuuden maailmassa kohteinaan muun muassa Albert Edelfelt ja L. Onerva.

10. Laine Lasse J.

Lasse J. Laineen lintu- ja luonto-oppaat ovat alansa perusteoksia, joita lukevat sekä nuoret että aikuiset.

11. Leinonen Matti

Matti Leinonen on taitava yleistajuisten luonto- ja ympäristökirjojen tekijä, joka on ollut mukana myös kymmenissä oppikirjoissa.

12. Lindgren Minna

Minna Lindgren on kirjoittanut paljon musiikista, kuten Leif Segerstamin elämäkerran. Hänen uusin teoksensa on Sivistyksen turha painolasti (2011).

13. Lintunen Martti

Tietokirjailija ja valokuvaaja Martti Lintunen on julkaissut yli 60 teosta, viimeksi lapsille ja aikuisille tarkoitetun Älä yritä unohtaa -kirjan, jonka taustalla on läheisen itsemurha.

14. Löytty Olli

Olli Löytyn monet teokset kertovat Afrikasta ja kolonialismin ajasta. Esseekokoelma Maltillinen hutu ja muita kirjoituksia kulttuurien kohtaamisesta on yksi viime vuosien kiitetyimpiä tietokirjoja.

15. Löytönen Markku

Kulttuurimaantieteilijä Markku Löytönen on kirjoittanut lapsille ja aikuisille muun muassa löytöretkistä.

16. Nevala Heikki

Heikki Nevalan uusin teos on taikurien vaiheista Suomessa kertova Silmänkääntäjiä, konstiniekkoja ja loihtutaiteilijoita. Hän on itse myös taikuri Heikki Harha.

17. Niku Risto

Risto Niku on taitava historian popularisoija, joka on kirjoittanut mm. teokset Kuka ampui kapteeni Ivan Belovin? (2003), Kahdeksan tuomittua miestä – sotasyyllisten vankilavuodet (2005) ja Kalevan kuolemanlento (2007)

18. Nurminen Marjo T.

Marjo T. Nurminen on tiedetoimittaja ja tietokirjailija, joka sai Tieto-Finlandian vuonna 2008 teoksestaan Tiedon tyttäret  – Oppineita eurooppalaisia naisia antiikista valistukseen.

19. Rajala Panu

Panu Rajala on kirjailijaelämäkertojen taitaja, joka on julkaissut viimeksi teokset Mika Waltarista, Yrjö Jylhästä, Aila Meriluodosta ja Juhani Ahosta.

20. Zetterberg Seppo

Seppo Zetterberg on taitava elämäkertojen kirjoittaja (mm. Eugen Schauman ja Eero Erkko). Hänen pääteoksensa on kuitenkin 800-sivuinen, palkittu Viron historia (2007).


Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö. Yhdistyksen jäsenet ovat mm. yleisten tietokirjojen, oppimateriaalien, oppaiden, sanakirjojen ja tietokirja-artikkeleiden kirjoittajia.

Ei kommentteja artikkelille “Kutsu tietokirjailija lukioon

Kirjoita kommentti