Kevään kiireitä

21.2.2012 |

Opetusharjottelun syventävä kakkosesta on kulunut jo reilu kaks viikkoa, aika menee kuin siivillä! Jos sama tahti jatkuu, niin pääsiäinen ja harjoittelun loppu tulee hyvin nopeasti.

Olen nyt pitänyt kaksi mantsan tuntia ysiluokalle ja yhden bilsan tunnin seiskaluokalle. Ysien tuntien aiheena oli jääkaudet ja mannerjäätikön edetessä ja sulaessa syntyneet muodostumat. Asia on melko vaikea, eikä kaikki asiat varmaan oppilaille ihan täysin auenneet, mutta mielestäni tunnit menivät ihan hyvin ja luokka on mukava. Vaikeinta näissä tunneissa oli se, että olen itse aiheesta todella kiinnostunut, ja välillä pitää oikein muistuttaa itseään, että pitää pysyä siellä helposti ymmärrettävällä tasolla ja esittää asiat yksinkertaisesti ja selkeästi.

Seiskojen tunnilla aiheena oli Itämeri. Itämeri on minusta oikein tärkeä ja mielenkiintoinen aihe ja oli mukava päästä sitä opettamaan. Tällä tunnilla käytiin läpi Itämereen liittyviä perusasioita, ja seuraavilla kahdella tunnilla oppilaat tekevät ryhmätöitä Itämeren eliöstöön liittyen ja esittävät niitä. Lisäksi tarkoituksena on ottaa esille myös luonnonsuojelu-näkökulmaa, joka on minusta erittäin tärkeää. Tämä johtuu enimmäkseen siitä, että toimin myös Itämerilähettiläänä.

Syventävä kakkoseen kuuluu tuntien pitämisen ja tuntien seuraamisen lisäksi myös opetushallintoa ja erityispedagogiikkaa. Meillä on siis Norssilla eli Oulun normaalikoululla luentoja molempiin aiheisiin liittyen. Lisäksi meidän täytyy käydä tutustumassa erityisoppilaitokseen. Tätä tutustumista odotankin innolla, koska mielestäni erityisopetus on todella mielenkiintoista, ja erityisopettajaksi kouluttautuminen on käynyt useamman kerran mielessä. Tätä koulutusta ei kuitenkaan ole mahdollista tällä hetkellä hankkia Oulusta, joten asiaan täytyy palata vuoden tai parin kuluttua.

Syventävä kakkonen on lähtenyt ihan hyvin liikkeelle, vaikka on pitänyt vetää sellaista kivirekeä perässä kuin syksyn rästitentit… Luulen, että on aika yleistä, että osa syksyn kurssien tenteistä jää keväällä suoritettavaksi. Ainakin minulle on käynyt näin varmaan joka vuosi, koska otan yleensä niin paljon kursseja, etten millään jaksa tai ehdi niitä kaikkia tenttiä syksyn puolella. Olen saanut tentittyä kolmesta rästitentistä kaksi, joista ainakin toinen on hyväksytysti suoritettu, mutta toisesta ei ole vielä tullut tuloksia. Vielä olisi kuitenkin jäljellä kemian perusteet, joka on pakollinen kurssi kaikille maantieteen aineenopettajille. Olen opiskellut lukiossa vain yhden kurssin kemiaa, joten kemian perusteet -kurssi tuntui melko vaikealta. En myöskään päässyt juuri ollenkaan luennoille, joten aika paljon pitäisi tehdä nyt töitä, että tentti menee läpi. Aikaa kuitenkin on vielä, koska tentti on 15.3. Täytyisi kuitenkin alkaa ajoissa lukemaan, koska minulle ei tämän kurssin osalta riitä vain se parin päivän paniikkilukeminen…

Tahti on taas opiskelujen suhteen aika tiukkaa, mutta kyllä tässä vähän on rentoutumaankin ehtinyt. Oltiin juuri mantsaporukalla mökkeilemässä Virpiniemessä ja oli oikein mukavaa. Lauantaina oli päivällä nätti auringonpaiste ja käytiin vähän mäkeäkin laskemassa. Mukavaa oli päästä hyvällä porukalla pelaileen, laulaan singstaria ja rentoutumaan yhessä! :)

-Suvi

Ei kommentteja artikkelille “Kevään kiireitä

Kirjoita kommentti