Koeviikko ja muuta mukavaa

6.2.2012 |

Tammikuu onkin mennyt matikkaa laskiessa. Kun koe alkoi lähestyä, täytyi vanhat asiat palauttaa mieliin. Kolmas jakso starttasi jo paljon ennen joulua, joten mieleenpalauttamista oli paljon.

Matikankokeesta selvittiin kuitenkin suosiolla. Ahkera laskurutiini osoittautui taas oikeaksi tavaksi opiskella matematiikkaa! Seuraava matematiikan kurssi käsitteleekin geometriaa, mikä on ehdottomasti lempiosa-alueeni. Siispä harpit ja viivottimet esiin! Jospa laskurutiini myös pysyisi yllä, vaikka pimeys ja kylmyys välillä voimia viekin.

Nyt, kun kolmas jakso alkaa olla päättymässä, niin sehän tarkoittaa tietysti parhaillaan meneillään olevaa koeviikkoa. Koeviikko tarkoitta tietenkin kovaa pänttäämistä ja mieleenpainamista. Mielestäni koeviikko on osittain myös ihan kiva, sillä koulupäivät ovat paljon lyhyempiä. Viikon tärkein juttu onkin luultavasti fysiikan koe, joka onkin tuonut opiskeluun jonkin verran haastetta. Kyseinen kurssi on mielestäni erittäin haastava. Kurssin nimi on ”lämpö” ja se sisältää monenmoisia laskukaavoja, mutta myös paljon teoriaa. Laskuissa täytyy osata soveltaa monia eri kaavoja yhdessä. Suurin ero yläasteen fysiikkaan onkin luultavasti se, että lasku täytyy oikeasti lukea hyvin tarkkaan ja useita kertoja. Toisaalta, mikäli onnistuu, tunne on uskomaton! Edelliseen kokeeseen valmistauduin hieman viimehetkellä, joten nyt aloitin ajoissa. Kovat pakkaset ovatkin pitäneet huolen, että ulos ei juurikaan ole asiaa. Saa nähdä, miten käy!

Kun koeviikko viimein päättyy, odottaakin edessä seuraava jakso. Minulla neljäs jakso onkin ”mukavasti” täynnä paljon lukuaineita. Innolla odottelen kuitenkin pian starttaavaa kemian kurssia, joka on ensimmäiseni lukiossa. Ensi jaksossa minulla on myös kaksi matematiikan kurssia samanaikaisesti, mikä tarkoittaa yhteensä 10h matematiikka viikossa. Minulla alkaa myös maantiede, joka kuuluu myös ehdottomasti lempiaineisiini. Luultavasti ensi jakso vaatii kuitenkin tarkkaa ajankäytön suunnittelua, mikäli siitä suosiolla haluaa selvitä. Onneksi kuitenkin kevät alkaa jonkin ajan kuluttua tehdä tuloaan ja ehkä pieni auringonpilkahdus toisi mukavasti energiaa vielä kevätlukukauden pinnistyksiin.

Terveisin,
Anni

Ei kommentteja artikkelille “Koeviikko ja muuta mukavaa

Kirjoita kommentti