Kuulumisia, laskiaista ja talvipäiviä

29.2.2012 |

Viime viikolla oli hulinaviikko, tiistaina vietettiin laskiaista ja viikonloppuna SOOLin elikkä Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton talvipäiviä Kajaanissa.

Laskiainen näytti alkavan uhkaavasti, lunta tuli taivaalla tyypilliseen Oulun tapaan vaakasuorassa ja kiinnostus oli nollassa edes poistua peiton alta. Kuitenkin itsensä sai raahattua Raksilassa sijaitsevaan mäkeen, jossa oli perinteiset teekkareitten mäenlaskut. Mikäli en aivan valehtele, laskiainen taitaa olla konetekniikan opiskelijoiden järjestämä tapahtuma, joka on noussut Oulussa jo perinteeksi. Päivällä olisi ohjelmassa ollut myyjäisiä kaupungissa, mutta ahkerina opiskelijoina skippasimme myyjäiset opiskeluhommien takia, ja suuntasimme suoraan katsomaan mäenlaskua. Myyjäisten tuotto lahjoitetaan joka vuosi hyväntekeväisyyteen, mikä onkin hieno juttu.  Mäessä ideana oli kilpailla joukkueiden kesken nopeudesta, ja lopuksi vuorossa oli modified- sarja, jossa ideana ei suinkaan ollut nopeus, vaan tyyli,taito ja luovuus. Joukkueet laskivat ties minkälaisilla rakennelmilla, joukosta löytyi omarakenteista bussia, mamelukkikalaa ja muita mielenkiintoisia taidonnäytteitä. Tapahtuma oli kyllä hauska ja mukavaa piristystä tähän opiskelija-arkeen. :)

Loppuviikko menikin sitten vähän ahkerammin opiskelun merkeissä mitä alkuviikko, mutta perjantaina suuntasin nokan kohti Kajaania ja kauan odotettuja talvipäiviä! Oulun päästä meidän Ohari- järjestöä, elikkä Oulun aineenopettajaksi opiskelevien järjestöä, edusti ilmeisesti pienehkö porukka, mutta itse olin liikenteessä Jyväskylässä varhaiskasvatusta opiskelevan ystäväni kanssa. Sen verran onnekkaita oltiin, että meillä oli majapaikkana mukavasti oma koti, eikä meidän tarvinnut yöpyä majoituskoulussa, jossa parhaimmillaan satoja ihmisiä kohden oli pari vessaa ja muutama suihku..

En osallistunut yhteiskyyditykseen, sillä koulussa meni perjantaina sen verran myöhään, mutta VR yllätti kerrankin, ja Kajaaniin saavuttiin täysin aikataulussa illasta. Perjantaina illalla ei vielä ollut ohjelmassa muuta tähdellisempää, kuin avajaiset sekä iltaohjelmaa Kajaanihallilla, jossa noin tuhatpäistä yleisöä viihdytti Kajaanin OKL:n oma bändi sekä Oulusta saapunut Joku Paikallinen Bändi, mikä olikin ihan superhyvä. Väsy iski meille jo yhden jälkeen, ja kömmittiin kiltisti kotiin unille, jotta ei oltaisi aivan naatteja seuraavana päivänä.

Jotta kaikki ei nyt olisi mennyt liian putkeen, muutaman tunnin unien jälkeen kammettiin itsemme ylös sängystä hyvin suurella tuskalla. Vaikka unta oli takana kohtuullinen määrä verrattuna viimeisen illan paniikkitenttilukuihin, silmät tuntuivat painavan kuitenkin enemmän kuin labra-aamuna. Hyvän aamiaisen toivossa ajeltiin ruokapaikalle, kunnes hoksattiin, että aamupala olisi ollutkin majoituskoululla, eikä toki samassa ruokapaikassa, mitä edellisillan päivällinen. Naamat kieltämättä valahti hieman kun aamupalaa ei ollutkaan, mutta onneksi kotona jääkaappi pelasti tilanteen. Päivällä ohjelmassa oli talviriehaa, jossa mm. kisailtiin futiksen merkeissä. Itse jätimme puolivahingossa riehan lähes kokonaan välistä, sillä päiväunet houkutti liikaa.. Päivällä oli muutenkin hauskaa toimintaa järkätty; päivätansseja Onnelassa, jamit ravintola Ballsilla, pubikierrosta sekä vielä iltajuhlaa taas Kajaaninhallilla. Kaava oli aika sama, mitä edellisenä iltana, mutta tällä kertaa opiskelijoita oli viihdyttämässä Disco Inferno, kasaribändi, joka kyllä onnistui tunnelmannostatuksessa loistavasti.

Talvipäivät järjestettiin nyt viimeistä kertaa Kajaanissa, sillä Kajaanin opettajankoulutusyksikkö lakkautetaan vuonna 2013, jonka vuoksi talvipäivät olivat nyt ainutlaatuiset. Ensimmäisen kerran talvipäivät on järjestetty juurikin Kajaanissa, joten oli kiva, että Kajaani sai vielä kerran mahdollisuuden järjestää tapahtuman. OKL:n mukana Kajaanista häviää opiskelijakulttuuri aika täysin yliopiston puolelta, mutta onneksi paikkakunnalla jatkaa vielä AMK. Kajaanin opeopiskelijat olivat tehneet mielettömän suuren työn järkätessään talvipäivät, ja mielestäni kaikki toimi täysin kuten piti, mistään en kyllä keksi minkäännäköistä huonoa sanottavaa. :) Kiitos siis heille!

Minulla oli mahtava viikonloppu, oli mahtava tavata samanhenkisiä opeopiskelijoita muualtakin Suomesta, ja mikä parasta, hengailla koko viikonloppu rakkaan ystävän kanssa, jota näkee Oulu-Jyväskylä- välimatkan takia aivan liian harvoin. Suosittelen kaikille talvipäiville osallistumista, viikonlopusta jäi monia kivoja muistoja sekä uutta energiaa jaksaa painaa, vaikkei hiihtolomaa meillä olekaan.

-Essi

Ei kommentteja artikkelille “Kuulumisia, laskiaista ja talvipäiviä

Kirjoita kommentti