Sigma ja hallitus

3.2.2012 |

Reilu vuosi sitten istuskelin Sigman kiltahuoneella, jota kopiksikin kutsutaan. Koppi oli erityisen täynnä ihmisiä, joka vielä viime lukuvuonna oli syystä jos toisesta aika harvinaista.

Paikalla oli Sigman sen aikainen hallitus sekä muita matematiikan ja fysiikan opiskelijoita. Tilanne ei tosin ollut ihan jokapäiväinen, vaan kyseessä oli uuden hallituksen valintakokous. Puheenjohtaja löi vasaran pöytään ja kokous alkoi.

Ollessani kyseisessä kokouksessa en oikeastaan ollut edes varma asettuisinko ehdolle hallitukseen. Kun ehdolle asettuvia kirjattiin ylös, päätin ehdolle asettumisesta vasta, kun minulta kysyttiin haluani siihen. Päätymiseni hallitustoimintaan oli siis aikamoinen sattuma, mutta jälkeenpäin ajateltuna erittäin antoisa. Asetuin ehdolle liikuntavastaavan rooliin ja lopulta äänestyksessä minut valittiin tähän virkaan. Aluksi tuntui hieman pelottavalta, että osaisinkohan minä hoitaa pestini kunnolla, mutta pieni epävarmuus kuitenkin sisältyy kaikenlaiseen vastuun kantoon.

Liikuntavastaavana ollessani päätoimeni hallituksessa oli liikunta-asioista tiedottaminen, urheilujoukkueiden kasaaminen ja vetäminen erinäisissä tapahtumissa sekä sigman liikuntavuorojen satunnainen valvominen. Nämä siis olivat ensisijaiset tehtäväni, mutta Sigman hallituksessa – ja todennäköisesti muissakin opiskelijakiltojen hallituksissa – jokaisen tittelin alla toimiva henkilö pyrkii auttamaan kiltaa myös tittelinsä ulkopuolelle ulottuvissa asioissa. Itse sain liikuntavastaavahommien kautta pienimuotoisen liikuntaan liittyvän työnkin yliopistolta, jota jatkan vielä ainakin tämän lukuvuoden loppuun. Tämän vuoden alussa vaihdoin pestiäni killassa ja ryhdyin hoitamaan tiedottajan ja webmasterin roolia. Killan tiedottajan toimiin kuuluu kaikessa yksinkertaisuudessaan ihmisten mailiboksien spammaaminen tärkeisiin ja vähemmän tärkeisiin asioihin liittyen. Webmaster taas on nimikkeenä aika itseselitteinen eli käytännössä webmaster hoitaa killan nettisivuja.

Tämän vuoden alussa tapahtui myös pieni reformaatio killassa. Fysiikan opiskelijoiden kerho, FOK, yhdistyi Sigma-kiltaan siten, että kerho toimii nykyään Sigma-killan alakerhona. On myös ollut puhetta perustaa saman tyyppinen kerho matemaatikoille, mutta sitä asiaa ei ole sen enempää vielä ajettu eteenpäin. Fysiikan opiskelijoiden kerhon yhdistyminen Sigmaan oli perin pitkien keskustelujen lopputulos, mutta lopulta ainakin suurimman osan mielestä se mielekkäin vaihtoehto. Entä mitäs sitten killan kopilla tapahtuu yleensä ja mitä me kiltana teemme opiskelijoiden hyväksi?

Sigman kiltahuoneella pidetään silloin tällöin leffailtoja, lautapeli-iltoja, paistetaan lettuja ja joskus jopa opiskellaan. Yleensä opiskelu menee kiltahuoneella siihen, että innostutaan juttelemaan ja pelailemaan lauta- tai korttipelejä. Kirjasto on opiskeluun yleensä se parempi vaihtoehto, kun ei ole virikkeitä lähellä. Tänä lukuvuonna kiltahuoneen käyttämisen aktiivisuuskin on ihmisten keskuudessa kasvanut. Tästä tietysti suuri kiitos ja kunnia uusille fukseillemme. Kopilla on myös kaksi tietokonetta nettiselailua varten, pieni itsepalvelukioski sekä playstation 2. Sigmalaisten yhteishengestä sanottakoon, että se on ollut erinomainen ainakin omana opiskeluaikanani.

Kiltana järjestämme matemaatikoille sekä fyysikoille mm. vapaa-ajan toimintaa, opiskeluapua prujujen sekä vanhempien opiskelijoiden muodossa ja satunnaista urheiluaktiviteettia. Meidän prujut pitäisi kyllä tässä lähiaikoina päivitellä, kunhan jotkut henkilöt tämän tekemisestä innostuvat. Auttavat opiskelijat tietysti päivittyvät itsestään. No, ehkä ei itsestään, mutta kuitenkin ”itsestään”. Järjestämme myös opiskeluun liittyviä tapahtumia, kuten vajaa puoli vuotta sitten Fysiker Festin. Hallituksesta löytyy myös fysiikan sekä matematiikan opintovastaavat, joiden tehtävä on luoda linkki kyseisten aineiden laitosten sekä Sigma-killan välille. Meillä on tulevaisuutta varten myös uudentyyppisiä suunnitelmia muhimassa ja näitä toteutellaan sopivan hetken tullen.

Ei kommentteja artikkelille “Sigma ja hallitus

Kirjoita kommentti