Aika kuluu siivillä – välillä kirjaimellisesti

2.3.2012 |

Kyllähän se kevät etenee nopeasti! Viikot vilahtaa ohitse ennen kuin huomaakaan. Tekemistä on riittänyt hirmuisesti, mutta onneksi se on enimmäkseen ollut mieluista. Ehkä mieluisin on ollut lentokauden avaus Pudasjärvellä viikko sitten. :)

Norssilla opetusharjoittelun viimeinen vaihe on nyt puolivälissä. Tuntien pitämisiä on ollut mukavasti ja hiihtoloman jälkeen on tiedossa kunnon ”opetusputki”, nimittäin viisi oppituntia vajaassa kahdessa viikossa. Kuulostaa vähältä, mutta valmisteluineen ja tuntisuunnitelmineen niissä riittää tekemistä täysipäiväisesti. Tunneista neljä on Eurooppa-kurssia kahdeksasluokkalaisille, yksi tunti on lukiolaisille biologiaa.

Eurooppa-kurssin vetäminen on ollut yllättävän haasteellista. Kun aiheena on vaikkapa Euroopan vesistöt tai Iso-Britannia, saa päätä hieroa tosissaan hyvän tunnin rakentamiseksi. Vaarana on helposti repaleinen tuntirakenne ja opettajajohtoinen pikkuasioiden opiskelu. Kun tuntiin panostaa ja onnistuu tekemään hyvän suunnitelman, tunnin pitäminen on mukavaa ja oppilaatkin viihtyvät tunnilla. :)

Tällä viikolla kävin erityisoppilaitosvierailulla, joka on pakollinen osa opettajakoulutusta. Olin kaksi päivää Tervaväylän koulun Lohipadon yksikössä. Lohipadolla oppilaat ovat eri tavoin kehitysvammaisia, osa lievästi ja osa melko vakavasti. Olin yhden opiskeluryhmän matkassa ja toimin avustajana oppitunneilla. Muutaman tunnin pääsin myös itse pitämään, se oli todella antoisaa! Kokemuksena tutustuminen oli sellainen, että suosittelen kyllä vastaavaa kokemusta jokaiselle. Oppilaat ovat aivan mahtavia ja heidän elämänasenne on myönteinen. Kurinpidosta ei tarvitse välittää, kun tavallisen koulun puolella kurinpito voi välillä viedä hyvinkin puolet oppitunnista. Vielä pitäisi kirjoittaa vierailusta muutaman sivun raportti, se ei tällä hetkellä kiinnosta hirveästi. Kirjoittamista on muutenkin enemmän kuin ehtii tekemään.

Tällä hetkellä on yhtä aikaa käynnissä parin seminaarityön kirjoittaminen kasvatustieteille, kasvatussosiologian esseen kirjoittaminen,  opetushallinnon lainsäädännön tehtävien tekeminen ja kansainvälisen Alka-kurssin suunnittelu keväälle – muutamia mainitakseni. Samoin harrastepuolella on riittänyt puuhastelua, kun kerholehden kevätnumero piti saada hiihtolomaan mennessä valmiiksi. Sen onneksi sain. Samoin työhakemuksen kesätyöpaikkaa varten.

Viikko sitten pääsin aloittamaan myös lentokauden, se antoi hieman motivaatiota tälle viikolle. Oli mukava taas kierrellä hirvien talvehtimispaikat lävitse ja arvioida tämän hetken hirvikannan vahvuutta. :) Tämä viikko on siis ollut erityisen työntäyteinen, ja tuntuu kyllä mahtavalta lähteä viikoksi lomalle. Pinkka kokeita olisi kyllä korjattavaksi, mutta tällä kertaa hiihto ja ulkoilu ovat järjestyksessä ensimmäisenä!

Oikein mukavaa hiihtolomaa kaikille! Muistakaa rentoutua ja nauttia kevätkeleistä!

-Mikko

Ei kommentteja artikkelille “Aika kuluu siivillä – välillä kirjaimellisesti

Kirjoita kommentti