Kesätyöpaineet

22.3.2012 |

Aina keväisin opiskelijalla on paineita saada kesätöitä. Itse opiskelen siis tietotekniikan diplomi-insinööriksi ja matematiikan opettajaksi.

Tietotekniikan hommat eivät ehkä ole se minun juttu ja opettajan töitä ei kesäisin ole. Nyt pitäisi vielä koettaa viimeinen puristus tehdä, että kesätöitä saisi. Pitää olla itse todella aktiivinen niiden suhteen.

Meri ja Mirokin ovat kirjoittaneet tästä asiasta. Tämä on todella tärkeä asia opiskelijalle. Kesän tuloilla voi hieman kattaa myös talven tuloja. Opintotuki on niin kauhean pieni. Opiskelijan on myös erittäin tärkeää saada työkokemusta, koska sitä arvostetaan työmarkkinoilla.

Kesätyöpaikkojen hakemiseen ja hakemusten kirjoittamiseen saa kuitenkin apuja yliopistolta. Meiltä löytyy sellainen kuin ohjaus- ja työelämäpalvelut. Heidän sivultaan löytyy harjoittelupaikkoja, erityyppisiä luentoja aiheista ja ohjausta. Olen itsekin joskus kysynyt sieltä apua englanninkielisen hakemuksen ja cv:n tekemiseen. Koulutuksista näkyy löytyvän materiaalit tuolta sivuilta. Heiltä löytyy myös lista mistä kautta voi hakea töitä. Itse ainakin pidän tuosta paljon. Pääsee yhden sivun takaa monelle eri sivulle etsimään töitä.

Itsellä pitäisi todellakin ottaa vielä viimeinen puristus työnhaussa. Aika alkaa loppua kohta. Sitten pitää vain kesä opiskella ja yrittää ehkä löytää jotain osa-aikaista työtä syksyksi, sillä opiskelijan on pakko jossain vaiheessa niitä töitä tehdä. Muuten talous on aika huonolla mallilla. Kesätöiden hakuaika on aika ajoissa. Sitten pitää vain jännittää, että tuleeko niitä töitä. Tottakai myös itse voi vaikuttaa töiden saantiin. Tuttuja kannattaa tässä asiassa hyödyntää. Myös kaikki verkostot, mihin opiskelujen aikana olet tutustunut kannattaa laittaa ylös. Ikinä ei voi tietää missä niitä verkostoja voi käyttää hyödyksi.

Kaikenlainen työssäoppiminen on opiskelijan tulevaisuuden kannalta tärkeää. Itsekin yritän ensiksi etsiä oman alan töitä. Tietenkin se on opettajalle kesäisin hyvin hankalaa. Toivon, että ensi syksynä pääsisin  jo ehkä tekemään sijaisuuksia. Uskon, että niitä pääsee varmasti tekemään viimeistään, kun maisterivaiheen pedagogiset on ohi. Odotan niitä opintoja innolla. Ne alkavat syksyllä.

Ei kommentteja artikkelille “Kesätyöpaineet

Kirjoita kommentti