Liikuntamahdollisuuksista

13.3.2012 |

Ensiksi muutama sananen opiskelijoille suunnatusta Oulun korkeakoululiikunnasta…

Korkeakoululiikunta tarjoaa erilaisia aktiviteetteja opiskelijoille halvalla. Jotta pääsee osalliseksi korkeakoululiikunnan järjestämiin juttuihin, kannattaakin opiskelijan heti syksyllä ostaa itsellensä sporttipassi. Korkeakoululiikunta järjestää jumppia liikuntahallilla, jotka ovat ilmaisia sporttipassilla. Lisäksi kuntosali on ilmainen tiettyyn aikaan päivästä. Saleja saa varata omaan käyttöön, esimerkiksi sulkapallopelejä varten ilmaiseksi. Lisäksi korkeakoululiikunnalla on erilaisia kursseja. Viime syksynä olin korkeakoululiikunnan järjestämällä parkour–kurssilla, joka toi jännittävää vaihtelua arkipäiviin. Nyt keväällä olen lähtenyt korkeakoululiikunnan kautta järjestettyyn parisalsaan, jossa on ollut erittäin hauskaa.

Sitten tarkemmin siitä, mitä minä itse olen tykännyt tehdä..

Lukiosta asti olen kulkenut lavatansseissa. Lavatanssiharrastukseni alkoi Kärsämäen Katajalta, jonne kaverini kanssa päätettiin lähteä kokemaan lavatanssihuumaa. Ennen lavalle lähtöä kaverin isä näytti meille valssin perusaskeleen ja niillä taidoilla sitä sitten tanssimaan lähdettiin! Täällä lähistöllä ei enää oikein ole lavatanssipaikkaa, kun Hietasaaren tanssimajakkakin paloi. Minä aloitin kuitenkin aktiivisemman paritanssiharrastuksen täällä Oulussa. Alunperin lähdin mukaan lavantautisten tanssitunneille. Lavantautiset ovat lääketieteen killan alainen kerho, joka järjestää alkeistunteja eri tanssilajeista parilla eurolla. Sitten innostuin Lindy Hopista, eli yhdestä swing –tanssin muodosta.

Oulussa on mitä parhaimmat pyörätiet, jotka tekevät kesällä rullaluistelustakin helppoa. Kesällä Nallikarissa riittää hiekkarantaa, vaikka mihin. Waboba, tuo pieni pyöreä veden päältä pomppaava pallo, on mitä hauskin esine rannalle mukaan! Viime kesänä testasin Nallikarissa purjelautailua. Se oli tosi vaikeaa! Purjeen ylös saaminen oli jo niin vaikeaa, että yleensä tipuin laudalta jo purjetta nostaessani. Testasin myös lautaa, jota taidettiin kutsua subiksi. Subi oli tosi iso lauta, jota melottiin hieman lapiota muistuttavalla melalla. Laudan päällä pystyi istumaan tai seisomaan.

Kesällä hyödynsin myös sporttipassin etuja, melomisen ja purjehduksen kautta. Melominen Oulujoessa on sporttipassilla ilmaista yleisömelontapäivinä. Minusta oli tosi kiva päästä testaamaan kajakkia lämpimässä kesäillassa! Kävin myös purjehtimassa. Sekös vasta mukavaa olikin! Olin sellaisen kouluveneen kyydissä, missä kippari neuvoi kokoajan mitä meidän täytyy tehdä. Siinä pääsi siis ihan itse käyttämään purjeita ja kokemaan purjehduksen riemua. Se tuntui aivan huvipuistolaitteelta, kun merellä tuuli sen verran paljon, että ensikertalaisena minusta tuntui, että veneemme on jo lähes kyljellään. Harmikseni useimmilla kerroilla kun yritin purjehtimaan, merellä oli niin kova tuuli, että jouduimme jäämään satamapoukamaan.

Olen käynyt myös muutamia kertoja jousiampumassa. Kesäisin jouskarointi on mahdollista Hietasaaressa, talvisin Nuottasaaren ala-asteella. Minun keskittyminen ei vain riitä jousiammuntaan kovin pitkäksi aikaa, mutta noin puolen tunnin ajan se on tosi mukavaa ajanvietettä, joka vie kaikki muut ajatukset pois mielestä. Frisbee-golfia olen myös kaverin innoittamana käynyt testailemassa. Toppilassa on frisbee-golfrata nätillä alueella.

Lumilautailemassa kävin ensimmäistä kertaa viime lauantaina tuolla Ukkohallassa. Mentiin sinne Skibussin kyydillä. Ei kyllä ollut mikään läpihuuto juttu pysyä pystyssä jalat sidottuina samaan lautaan, mutta hauska reissu kyllä oli! Viime kesän tavoitteena minulla oli kokeilla mahdollisimman montaa uutta juttua. Ainakin seinäkiipeily ja ratsastus ovat vielä jääneet pyörimään listalleni asioiksi, joita tahdon kokeilla. :)

Piia

Ei kommentteja artikkelille “Liikuntamahdollisuuksista

Kirjoita kommentti