Loppukevään rutistukset

19.3.2012 |

Huhhuh, onhan tämä lukion ensimmäinen vuosi ollut aikamoista puurtamista, ja vielä vähän reilut pari kuukautta täytyy pinnistellä ja tehdä töitä!

Aika on mennyt kuin siivillä ja monta koeviikkoakin on jo takana. Fysiikan kursseja olen suorittanut kaksi ja kolmas on puoliksi suoritettu (puolet vielä jäljellä!). Matematiikassakin olemme edenneet jo geometrian kurssiin ja sen kanssa samaan aikaan pyörivään logiikan ja lukuteorian kurssiin.  Seuraava, eli toiseksi viimeinen koeviikko alkaa 28. maaliskuuta, melko pian. Minulla on kokeita maantiedosta, fysiikasta, historiasta, uskonnosta ja terveystiedosta. Matematiikan kokeita ei pidetä koeviikolla, vaan useimmiten muulloin, koeviikon ulkopuolella.

Matematiikassa olen alkanut panostamaan enemmän: kotona tulee laskettua ja asenteeni on innokkaampi! Ehkä se johtuu keväästä ja sen mukana tulleesta valoisuudesta, sillä talvi on ollut aikaa, jolloin olen istua mököttänyt kotona tekemättä mitään kovin järkevää.

Tämä geometrian kurssi on ollut tähän asti lempikurssini matematiikasta, sillä olen aina ollut siinä melko hyvä. Nyt kuitenkin joidenkin sanallisten tehtävien hahmottaminen ja niiden mallipiirrustusten tekeminen on ollut melko haastavaa, mutta siinäkin kehittyy laskemalla ja piirtämällä. Sen sijaan logiikan ja lukuteorian kurssi on todella vaikea, ja välissä osa tehtävistä on minulle täyttä hepreaa… Onneksi apu on lähellä, sillä pari ystävääni (mukaan lukien bloggaajapartnerini Anni) ovat todella hyviä matematiikassa ja lukiollamme on tarjolla tukiopetusta kahtena päivänä viikossa.  Harjoittelu tekee mestarin!

Fysiikka on ollut paljon helpompaa kuin matematiikka. Viimeisimmästä kokeesta (aihepiiriin kuului aallot) tuli 9½, ja olen todella tyytyväinen, sillä töitä olisin voinut tehdä paljon enemmänkin! Koeviikolla on toinen fysiikan koe, johon aion panostaakin ihan kunnolla: luen ja lasken, mutta herkuttelen myös cup cakeilla, joita aioimme tehdä tyttöjen kanssa koeviikolle! Itselläni opiskelu sujuu parhaiten, jos vieressä on jotakin naposteltavaa, ja mikäs fysiikan tai matematiikan kirjan kaveriksi sopisikaan paremmin kuin oikein äklönmakea suklainen cup cake!

-Sonja

Ei kommentteja artikkelille “Loppukevään rutistukset

Kirjoita kommentti