Opettajaopiskelijoiden talvipäivät

12.3.2012 |

Opiskelijan täytyy siis ottaa myös välillä rennosti, että jaksaa opiskella. Itse otin rennosti helmikuun viimeisenä viikonloppuna opettajaopiskelijoiden talvipäivillä Kajaanissa.

Kerron nyt jotain opettajaopiskelijoiden talvipäivistä. Essi kertoikin omassa blogikirjoituksessaan siitä myös jotain.  Ne siis järjestetään joka vuosi jollain paikkakunnalla, missä voi opiskella opettajaksi. Talvipäivien isännyyttä haetaan SOOLilta. Nyt talvipäivät siis vietettiin Kajaanissa, johon otin itsekin osaa. Ensi vuonna ne järjestetään Raumalla.

Meillä Oulussa tehtiin yhteiskuljetus opettajaopiskelijoiden kesken Kajaaniin. Busseja lähti perjantaina klo 12, 14 ja 16. Itse pääsin lähtemään vasta klo 16 bussiin. Siinä ei meitä montaa ollut, mutta matka oli silti hauska. Kajaaniin saavuimme aika myöhään. Meillä oli tosi kiire ruokailuun, mutta ehdimme paikalle sukulaisten pienellä avustuksella. He kävivät heittämässä minut ja kaverini ruokapaikan eteen. Sieltä menimme kuuntelemaan Raatihuoneen torille avajaispuhetta. Sieltä sitten Kajaanihalliin. Siellä emme kyllä viihtyneet kauaa ja totesimme, että lauantaina sinne ei kannata mennä ajoissa.

Lauantaina heräsimme ja paikat olivat hieman kipeinä lattialla nukkumisesta. Kai sitä nuorena jaksaa, vaikka itsestä alkaa jo tuntua siltä, että olen vanha. Nyt kyllä ei todellakaan kaduta, että lähdin matkaan. Sen jälkeen lähdimme kaupunkia kohti. Oli käytävä kaupassa ja menimme talviriehaan. Siellä joukkueet pelasivat hankifutista ja oli muitakin lajeja. Me emme osallistuneet niihin. Meitä harmitti hieman, koska meillä ei ollut edes pulkkaa. Sitten osa meistä nautti makkaran ja lähdimme katsomaan kulttuuria kaupungille. Kajaanissa on Kajaanin linna ja kävimme katsomassa sitä. Sitten menimme syömään aivan älyttömän hyvää ruokaa Valjukseen. Sitten lähdimme pubikierrokselle. Siellä oli 8 rastia, joista 4 suorittamalla oli mukana arvonnassa. Kävimme lausumassa runon voileipäkeksi suussa, tanssimme tanssimatolla, improvisoimme esineille uusia käyttötapoja ja keksimme talvipäiväsloganin. Improvisointirasti oli kaikista paras. Sen jälkeen nautiskelimme karaokesta. Kävimme tutustumassa ennen Kajaanihallia Kajaanin kampukseen ja siellä majoittuviin ihmisiin. Siellä oli myös meidän tuttuja. Oli myös tosi rattoisa fiilis. Sen jälkeen menimme sitten Kajaanihallille kuuntelemaan musiikkia. Sitten olikin aika palata majoituskoululle ja nukkumaan.

Aamulla olikin edessä tavaroiden pakkaus ja kotia lähtö. Muistoja matkalta kertyi monia. Hauskaa oli ja ehkä pitää miettiä lähteekö sinne myös uudestaan ensi vuonna. Tässä pieni kertomus siitä, mitä hauskaa opiskelija voi tehdä rentoutuakseen. Niistä on myös hyöytyä ja huvia. Siellä tutustuu uusiin ihmisiin ja voi tehdä hauskoja juttuja.

Ei kommentteja artikkelille “Opettajaopiskelijoiden talvipäivät

Kirjoita kommentti