Vielä jaksaa

26.3.2012 |

Hei! Kevään Ylioppilaskirjoitukset ovat nyt ohi niin minun kuin kaikkien muidenkin osalta. Onnea vaan kaikille, toivotaan hyviä tuloksia.

Kirjoitusten jälkeen ei kauaa ehdi hengähtää, kun koeviikko odottaa jo ovella. Sen jälkeen koittaa viimeinen jakso, enkä voi olla hymyilemättä kun aurinko paistaa nytkin huoneeseeni. Viidenteen jaksoon olen valinnut 7 kurssia näin alustavasti, mutta olen miettinyt yhden pudottamista pois. Viimeiseen jaksoon ei välttämättä kannata kasata hyvin suurta määrää työtä. Suosittelenkin kurssien käymistä alkuvuodesta reippaasti ”kun vielä jaksaa”. On mukavampi ottaa kesä vastaan hieman rennomman jakson saattelemana.

Matematiikan kurssilla olemme nyt tulleet siihen pisteeseen, että tunteja on jäljellä enää kaksi ja sen jälkeen koe odottaa. 8. kurssilla tulevat asiat eivät ole kovin vaikeita sisäistää, mutta uusien asioiden soveltaminen voi tuottaa hieman päänvaivaa. Niistäkin kuitenkin selviää, kunhan jaksaa keskittyä tunneilla sekä tehdä kotona tehtäviä. Keskittymisellä tarkoitan nimenomaan sitä, että malttaa jättää kuumimmat juttuaiheet välitunnille. Kun miettii asioita tunnin aikana, se auttaa paljon. Takapenkissä kavereiden kanssa jutustelu opetuksen aikana johtaa yleensä vain ”täh?”-reaktioon, kun aletaan tehdä tehtäviä. Se on hyvä muistaa.

-Mikko

Ei kommentteja artikkelille “Vielä jaksaa

Kirjoita kommentti