Kasvatustieteen opinnot pian paketissa

10.4.2012 |

Joulukuun alussa alkaneet kasvatustieteen maisterivaiheen opinnot alkaa olla kohta opiskeltu. Opetusharjoittelu loppui pääsiäiseen.

Nyt pitäisi vielä suorittaa loppuun pedagoginen seminaari, ainedidaktiikan kurssi, kasvatusfilosofia ja -sosiologia. Opetusharjoittelu oli ehdottomasti kaikista parasta aineenopettajan opinnoissa, mutta oli se myös aika raskasta. Kevät oli aika kiireistä ja välillä ahdisti se, että koko ajan pitäisi kehittyä ja pitää parempia ja parempia tunteja. Nyt harjoittelun loputtua huomaan kuitenkin että opin todella paljon uutta harjoittelun aikana. Pääsiäisen jälkeen alkaa kolmen viikon pituinen rupeama jonka aikana olisi tarkoitus saada loput kasvatustieteen opinnot pakettiin. Luvassa on oman käyttöteorian pohdintaa, seminaarityön kirjoittelua ja kasvatusfilosofian luentotallenteiden katselua… Mulla taitaa kuitenki toukokuulle jäädä vielä kasvatussosiologian kurssin suorittaminen.

Kun seuraavasta kolmesta viikosta selviää niin onkin jo wappu! Tätä opiskelijan vuoden kohokohtaa onkin jo ehditty odotella, koska sen jälkeen ei ainakaan mulla enää hirveesti kouluhommia oo vaan kesäloma alkaa kolkutella ovelle. Kesäloman aikana tarkoituksena on kuitenkin taas opiskella. Teen varmaan yhen kirjatentin, kirjoitan kandin loppuun ja meen kolmeksi päiväksi Norjaan ekskursiolle. En oikeen oo varma mitä siellä ekskursiolla tehdään, mutta toivottavasti siitä tulee pian vähän tarkempaa tietoa. Se ekskursio kuitenkin liittyy ikiroudan tutkimiseen ja muutenkin periglasiaalisiin asioihin. Ootan sitä reissua aivan innolla koska mun mielestä Norjassa on niin kaunista ja on aivan mahtavaa päästä sinne tutkimaan!

Olin loppuvuodesta OuLumalla töissä noin kuukauden ajan projektisuunnittelijana. Tein siis lähinnä oppimateriaaleja OuLuman nettisivuille. Lisäksi olin kehittelemässä ja toteuttamassa Talvinen luonto -lautapeliä yhdessä Merjan ja Mikon kanssa. Peli julkaistiin aika vasta ja testasin sitä Oulaisten yläkoululla kasiluokkalaisten kans. Peli näytti toimivan ihan hyvin, mutta kehitettävääkin vielä olisi. Osa lajien tunnistuskuvista oli hieman epäselviä ja jotkin kysymykset aika vaikeita. Tosin oppilailta keräämässäni palautteessa myös sanottiin että oli hyvä ettei kysymykset ollu liian helppoja, vaan oli myös haastetta. Palautteissa mainittiin myös että tällaiset opettavaiset pelit ovat hyviä, koska sillon oppii vähän kuin huomaamatta.

Kiireisen kevään lomassa on linnutkin tullu takaisin Suomeen ihan huomaamatta. Kävin pääsiäisen aikaan Turussa ja matkalla näky satoja joutsenia ja kymmeniä töyhtöhyyppiä. Harmi kun ei sattunut kamera sille reissulle mukaan, mutta tässä kuitenkin yksi keväinen vieras eli mustarastas.

-Suvi

Ei kommentteja artikkelille “Kasvatustieteen opinnot pian paketissa

Kirjoita kommentti