Kevät on jo lähellä

19.4.2012 |

Moi kaikille! Kevät on jo lähellä ja viimeinen jakso ennen kesälomaa on alkanut. Viimeinen jakso on pääosin työläs, mutta hieman rennompia kurssejakin löytyy. Koeviikon kokeet saa takaisin nyt parin viikon kuluttua kokeista ja saa nähdä miten on kokeissa menestynyt.

Kemian työkurssi ei ole vielä kunnolla päässyt alkuun, mutta kurssisuunnitelmasta huomaa kurssin koostuvan töistä. Kurssista ei tule koetta, vaan kurssin suoritus koostuu muutamasta työstä, jotka kirjataan ylös vihkoon. Kurssissa myös syvennytään joihinkin asioihin, joita aiemmissa kursseissa on sivuttu. Näitä ovat mm. hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit. Kaikki nämä ovat mahdollisia ylioppilaskirjoituskysymyksiä, joten kurssista on hyötyä. On mukavaa pukea taas laboratoriotakki päälle!

Matematiikan kurssi 9 (trigonometriset funktiot ja lukujonot) käsittelee sinin, kosinin ja tangentin ominaisuuksia. Tarkastelussa käytetään apuna yksikköympyrää, joka on tuttu aiemmista kursseista. Kurssissa tullaan myöhemmin ottamaan käyttöön kulman suuruutta mittaava radiaani. Matematiikassa on ollut ja tulee olemaan sijainen lähes puolet kurssista, ja voi olla haastavaa vaihtaa opettajaa kesken kurssin.

Vaikka kesälaitumet ovatkin jo mielessä, pitää koulunkäyntiin panostaa vielä. Kesälomallekin on mukavampaa lähteä hyvän ja onnistuneen koeviikon jälkeen, ja se edellyttää opiskelua jakson alusta asti. Tsemppiä jaksamiseen!

-Akseli

Ei kommentteja artikkelille “Kevät on jo lähellä

Kirjoita kommentti