Uusien kurssien pohdiskelua

12.4.2012 |

Pääsiäinenkin vierähti ohi, ja uusi jakso koitti jälleen. Koeviikon tuloksia odottelen melko rauhallisin mielin, ne kun tuntuivat menevän hyvin.

Tietysti on tilanteita, jolloin kuvittelee kokeen menneen hyvin mutta tulokseksi tulee jotain aivan muuta mitä odotit. Onneksi näin käy joskus myös toisinkin päin ja yllätys onkin positiivinen.

Viimeisessä jaksossa käyn kuutta kurssia, ja luma-aineita niistä ovat Matikan 9. kurssi ja Fysiikan 10. kurssi. Matematiikan kurssin aiheena ovat Trigonometriset funktiot ja lukujonot. Koska kurssi ei ole vielä ehtinyt pyörähtää käyntiin, en osaa sen haasteista vielä puhua. Fysiikan 10. kurssi on koulukohtainen kurssi jossa käymme läpi ainakin 2. vuoden aikana käytyjen kurssien asioita ja syvennämme niitä. Tosin fysiikassa ”kaikki liittyy kaikkeen”, joten totta kai siihen sisältyy myös ensimmäisenä vuonna opitut asiat.

Olin aikaisemmin valinnut jaksoon myös matematiikan 12. kurssin, mutta tulin tulokseen että käyn sen vasta ensi lukuvuonna. Tietysti on mahdollista käydä esimerkiksi kaksi matikan kurssia ja fysiikan kurssi yhtä aikaa, ja lukiossa varmaan jokainen näiden aineiden lukija joutuu sen tekemään. Kahden matikan kurssin asioiden sisäistäminen vaatii enemmän työtä ja aikaa. Jos mahdollista, kannattaa hajauttaa kurssit mahdollisimman järkevästi, jottei päällekkäisyyksiä tulisi paljon.

-Mikko

Yksi kommentti artikkelille “Uusien kurssien pohdiskelua

  1. Hei akseli! Hieno blogi!

    Kkp | torstaina 12. huhtikuuta klo 21:51 #

Kirjoita kommentti