Koagulaatio ja flokkaus osana vedenkäsittelyä

keskiviikkona 9. toukokuuta 2012 |

Avainsanat: vedenkäsittely, ympäristö

Tero Luukkosen ja Jaakko Rämön työpajoissa Kemian opetuksen päivillä 13.-14.4.2012 tutustuttiin koagulaatioon ja flokkaukseen osana vedenkäsittelyä. Työpajoissa toteutettiin laboratoriomittakaavassa veden sisältämien humus- yms. orgaanisten yhdisteiden koagulaatio ja flokkaus eli ns. kemiallinen saostus.

Koagulaatio ja flokkaus ovat keskeisiä Suomen humuspitoisten pintavesien käsittelyvaiheita. Humusyhdisteet aiheuttavat veteen maku- ja värivirheitä sekä toimivat prekursoreina esimerkiksi syöpävaarallisten halogenoitujen orgaanisten yhdisteiden muodostumisessa.

Lataa tästä ”Koagulaatio ja flokkaus osana vedenkäsittelyä” -työohje

 


Ei kommentteja artikkelille “Koagulaatio ja flokkaus osana vedenkäsittelyä

Kirjoita kommentti