Koulutyötä ja lepoa

7.5.2012 |

Lumet alkavat jo pikkuhiljaa sulaa jopa täällä pohjoisessa ja päivä on jo pidentynyt mukavasti. Koulutyö ei kuitenkaan ole vielä ohitse. Kevätpuoli on osoittautunut hieman odotuksia raskaammaksi, mutta mukavat pikku lomat, kuten vappu, piristävät kevättä kivasti.

Muutamat pakolliset kurssit tietyistä aineista ovat aiheuttaneet jonkinmoista hampaiden kiristelyä, kun tuntuu että kiinnostus niihin ei vaan riitä. Viimeinen jakso starttasi kuitenkin mukavilla oppiaineilla, kuten kemialla, fysiikalla ja matematiikalla.

Vapaa-ajan vietto on viime aikoina tarvinnut vähän järjestelyä. Kouluhommista ryntääminen suoraan harrastusten pariin on aiheuttanut pienoista väsymystä. Välillä lepo unohtuu eikä rauhallisille koti-illoille telkkarin ääressä ole jäänyt kovinkaan aikaa. Koirakin on muuttunut hyvin huomionkipeäksi huomaten jääneensä vähemmälle huomiolle. Välillä on tuntunut että koko ajan on kiire johonkin suuntaan. Myös aikaiset aamuherätykset ovat olleet vaikeita ja väsymys on saattanut jatkua pitkin päivää.

Vapun pidennetty viikonloppu antoi mukavasti aikaa levätä ja viettää aikaa ystävien kanssa. Samalla jäi aikaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Ymmärsin, että koulutyössä on mahdoton onnistua, mikäli ei saa tarpeeksi lepoa ja muuta mielekästä tekemistä joko harrastusten parissa tai ystävien kanssa. Kiire ja väsymys vain vaikeuttavat opiskelua. Siispä päätin laatia itselleni möys nukkumaanmenoajat, sillä iltaisin tekemistä tuntuu löytyvän lisää ja lisää, eikä nukkumaan oikein malta lähteä. Näillä eväillä tähtään kohti viimeistä koeviikkoa samalla nauttien keväisestä auringonpaisteesta. Toivottavasti aurinkoa riittää ja se tuo kaikille vielä voimavaroja kevään viimeisiin rutistuksiin.

Terveisin,
Anni

Ei kommentteja artikkelille “Koulutyötä ja lepoa

Kirjoita kommentti