Wapun hulinat takana, tiukka rutistus vielä edessä

3.5.2012 |

Wapun juhlinta aloitettiin taas perinteisesti viikkoa ennen ”oikeaa” vappua wappusaunan merkeissä Ytyällä. Mukana menossa oli mantsalaisten lisäksi biologit ja geologit. Ilma oli tosi nätti, vaikka vähän viileä vielä.

Wappusaunalla tarjottiin perinteisesti munkkia ja simaa ja ohjelmassa oli kisailuja kiltojen kesken.

Wapun perinteiset kirkkovenesoudut jouduttiin tänä vuonna perumaan Oulujoen jäätilanteen vuoksi. Niinpä teekkarit pistivät viisaat päänsä yhteen ja korvasivat menetetyt kirkkovenesoudut kuivasoutukisalla. Tänä tapahtumaa en kuitenkaan päässyt todistamaan, koska minulla oli samaisena päivänä kasvatustieteen pakollisia luentoja kahteen asti ja sen jälkeen kävin vielä jakamassa ylkkäriä yliopistolla. Kelikään ei ollut mitenkään kehuttava, joten päätin suosiolla jäädä kotiin tekemään kouluhommia.

Loppuviikosta kelit parani huomattavasti ja Oulun luonnontieteilijöiden wappusuunnistuksessa oli aivan huikea keli. Aurinko paistoi ja oli lämmintä, ja ihmisillä hyvä fiilis. Myös wappuaaton uitoissa oli ihan mukava sää, mutta vesi näytti melkoisen kylmältä. Tästä huolimatta teekkarifuksit saivat kasteensa.

Nyt on kuitenkin wappu takana ja aika taas palata arkeen. Eilinen päivä meni kuitenkin vielä lintuhommissa Liminganlahdella ja Siikajoella, koska ilma oli niin mahtava ettei sitä voinut sisällä viettää. Tänään aloitin jo aamusta siivoamaan ja kirjoittelemaan maantieteen ainedidaktiikan tiivistelmää. Siinä riittääkin hetkeksi hommaa, kun yhdestä kirjasta pitäisi saada tiivistettyä kymmenen sivun paketti. Luentoja ei minulla ole enää ollenkaan tälle keväälle, mutta kirjoitushommia sitäkin enemmän…Nyt pitää yrittää olla oikein ahkera, että voi sitten toukokuun lopulla keskittyä pelkästään kandin kirjoittamiseen. Onkin jo kova ikävä mantsan opintoja, kun koko kevät on mennyt kasvatustieteen puolella. Ensi syksynä jatkuu sitten ”normaali” opiskelu, kun kasvatustieteen kurssit on jätetty taakse, ja voi taas panostaa mantsaan, bilsaan ja geologiaan.

Hain vuosi sitten oikeutta opiskella matkailumaantieteen sivuainekokonaisuutta ja minut hyväksyttiin siihen, mutta vuosi on ollut niin kiireinen etten ole päässyt opintoja vielä aloittamaan. Ensi syksynä onkin tarkoitus tehdä mantsan puolella matkailun ja maisterivaiheen opintoja. Maisterivaiheen opinnot ovat (kaverien juttujen perusteella) aika paljon raskaampia kuin muut kurssit, mutta opiskelen vielä kaksi vuotta joten minun ei tarvitse vielä ensi syksynä ottaa kaikkia mantsan maisterivaiheen kursseja, vaan voin jättää osan niistä vuodelle 2013.

Vähän hirvittää että ensi syksynä opiskelen jo viidettä vuotta. Mitä ihmettä, tuntuu että justhan olin fuksi! Toisaalta tässä opiskeluaikana on kuitenki ehtiny sattua vaikka ja mitä. Ja voin kyllä sanoa, että opiskelu on ollu tähän asti elämäni parasta aikaa.

Aurinkoista ja linturikasta kevättä!

-Suvi

Ei kommentteja artikkelille “Wapun hulinat takana, tiukka rutistus vielä edessä

Kirjoita kommentti